Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Armeanu si Buruiana nu au bunul simt sa isi dea demisia

Publicat

in

Cu toate ca Directia pentru Protectia Copilului, cea mai mare institutie bugetara din judet, este in pragul colapsului, sefii care au praduit bugetul public isi vad linistiti de treaba. Ionel Armeanu si Ioan Buruiana nu sunt trasi la raspundere si ocupa in continuare scaunele de director. Mai mult, au pe mainile lor banii judetului. Pe langa raportul Curtii de Conturi care a scos la iveala o paguba din banul public de peste 2,5 milioane de lei, sase plangeri au fost depuse la DNA si la Politie impotriva prafuitorilor. Pana acum insa nimeni nu a luat vreo masura. Nelu Tãtaru, presedintele Partidului National Liberal Vaslui, cere demisia lui Ionel Armeanu si a lui Ioan Buruianã, directorul executiv si cel economic de la Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui.
‘’Nu vreau sa las nesanctionatã renumirea domnului Armeanu în functia de director la Protectia Copilului. Am vãzut sesizãrile din presã, am vãzut discutiile si explicatiile domnului Buzatu si, în general, ale consilierilor PSD, am vãzut si alte atitudini. Dar, public am niste întrebãri pentru domnul Buzatu: care au fost criteriile pentru care s-a ajuns la reasezarea în functia de director a domnului Armeanu? Nu mai existã în tot ce înseamnã aparat PSD un om care sã poate deslusi misterele Protectiei Copilului? Si pun aceastã întrebare în contextul în care Protectia Copilului este acea zonã în care se duce cea mai mare parte a bugetului judetului Vaslui. Oare chiar atât de indispensabili sunt domnul Armeanu si domnul Buruianã încât, efectiv, tot ce se spune despre ei sunt niste tembelisme si cei care le spun sunt niste tembeli? Chiar nu putem gãsi în judetul acesta niste oameni competenti care sã poatã prelua destinele acestei organizatii? Nu cred cã aceastã directie judeteanã a ajuns doar la mâna domnului Armeanu si a domnul Buruianã. Oare cei doi chiar stiu dedesubturile sau sunt alte dedesubturi pe care n-ar trebui sã le stim noi si care au iesit la suprafatã odatã cu controlul Curtii de Conturi? As vrea ca domnul Armeanu, mãcar din bun-simt, sã ne explice ce a fãcut cu acei 25 de miliarde de lei si cum crede cã poate reaseza lucrurile în Protectia Copilului sau cum poate recupera acesti bani pentru ca acestia sã ajungã acolo unde au avut destinatia. În acest context, pentru cã sunt sigur cã nu vor da nicio explicatie, cer public demisia celor doi din conducerea Protectiei Copilului, a domnului Armeanu si a domnului Buruianã. Domnul Buzatu si-a fãcut mendrele, a arãtat cã el decide, i-a repus în functii pe cei doi, a fãcut o suveicã între ei. Domnului Armeanu îi doresc sãnãtate maximã! A ajuns sã îsi revinã într-un timp scurt dupã toate chinurile prin care a trecut, dar nu trag în boala dânsului si în Protectiei Copilului, si stie dumnealui la ce boalã mã refer”, a declarat Nelu Tãtaru, presedintele PNL, Vaslui.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.