CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cum poate si pacalit radarul de tip pistol care a intrat în dotarea Serviciului Rutier

Publicat

in

Un radar tip pistol a intrat în dotarea Serviciului Rutier Vaslui. Pistolul radar a fost pus în funcțiune astăzi la Bacaoani.
Radare de tip pistol mai au județele vecine Bacău Iași Vrancea și Suceava și fac numeroase “victime” în rândul șoferilor.
Un astfel de pistol costă 9.000 de euro şi este dotat cu cameră video HD şi sistem laser de măsurare a vitezei. Aparatul detectează viteza unui autoturism de la o distanţă maximă de 1.200 de metri şi are un sistem inedit care măsoară timpul şi viteza dintre vehicule. Aparatul poate înregistra simultan mai multe viteze ale unor maşini şi chiar ale motocicletelor, greu de înregistrat cu aparatele convenţionale radar.
Cum poate fi fentat pistolul radar
Pentru radarele obisnuite soferii au gasit imediat solutii pentru a nu cadea in plasa politistilor: aparate antiradar si statii de emisie receptie. Ei bine, se pare ca si vestitele pistoale radar pot fi fentate. Pe internet se vand la preturi cuprinse intre 400 si 1.200 de euro sisteme de bruiere a undei laser. Un astfel de sistem se numeşte AL G9Guardian şi face ca radarul de tip pistol să arate viteza de 0 km/h, chiar dacă tu circuli cu 300 km/h. Cel mai ieftin sistem conţine doar un senzor, care este montat în faţă sau în spate. Cel mai bun sistem, dar şi cel mai scump are patru senzori. Exista insa o problema, potrivit legislaţiei româneşti, sunt ilegale şi duc la suspendarea permisului de conducere.

Populare