Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un profesor din Botoșani este acuzat că a atins în locuri intime două fetițe

Publicat

in

Un profesor din Botoșani este acuzat că a atins în locuri intime două fetițe de 10 ani. Cadrul didactic predă la Palatul Copiilor din Darabani și este cercetat penal de poliție. Profesorul a intrat în concediu medical și conducerea instituției de învățământ nu-l poate deocamdată ancheta disciplinar.
Un profesor din Botoșani este acuzat că a molestat două fetițe de 10 ani, eleve în clasa II-a. Copilele au povestit părinților că profesorul care predă ore de electrotehnică la Palatul Copiilor, filiala Darabani, le-ar fi îmbrățișat și atins în locuri intime.
Presupusele abuzuri ar fi avut loc în urmă cu o lună, iar profesorul nu poate fi cercetat de către o comisia din cadrul Palatului Copiilor decât atunci când se întoarce la serviciu, din concediu medical. Poliția a demarat însă o anchetă, la plângerea părinților.
Inspectoratul Școlar Județean, dar și Palatul Copiilor au primit o adresă de la Inspectoratul de Poliție Județean în care se comunică că există un dosar penal pe numele cadrului didactic. Acesta se află sub control judiciar pentru o perioadă de 60 zile iar polițiștii au cerut și anumite documente, arată botosaninews.ro.
Profesorul este în învățământ din 1983.
”Nu avem foarte multe informații despre ce anume se cercetează acolo. Așteptăm ca domnul profesor să vină din concediu pentru a putea fi declanșată procedura de cercetare disciplinară. Este regretabil că această instituție, Palatul Copiilor, a avut rezultate deosebite de-a lungul timpului cu acești copii și este păcat ca un astfel de eveniment să-și pună amprenta asupra activității acestei instituții. Sunt profesori care își fac datoria și domnul profesor și-a făcut meseria de-a lungul timpului și a obținut rezultate remarcabile la nivel național”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Gabriel Hârtie.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.