Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Motivul pentru care sute de credinciosi au infruntat ploaia si frigul in curtea Catedralei Episcopale

Publicat

in

Pelerini din toate colţurile județului, dar şi din alte localități au participat la hramul Catedralei episcopale de la Huși. Dorinţa de a se închina și de a fi binecuvântați de Preasfințitul Ignatie a fost mai puternică decât frigul şi ploaia care a căzut din abundenţă în ultimele ore. Încă de la primele ore ale dimineţii, când clopotele Catedralei au răsunat, sute de credincioşi erau deja în faţa scenei pentru a aştepta sosirea ierarhilor ce urmau să săvârşească Sfânta Liturghie. În fiecare an la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Catedrala Episcopală din Huși își serbează hramul. Slujba Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, alături de Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor și Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord, Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Pentru credinciosi nu a contat ploaia abundenta si temperaturile scazute, intalnirea cu Preasfintitul Ignatie i-a facut sa uite de toate! “Venim cu mare drag la slujba! De fiecare data cand este Preasfintitul aici, venim si noi. Stau in ploaie si o zi intreaga, nu conteaza!”, a spus un credincios.

Ne rugăm la Maica Domnului să îi dea sănătate Preasfintitului
“Am venit toată familia! Ne este tare drag episcopul nostru. Ne rugăm împreună la Maica Domnului să îi dea sănătate.
Este pentru prima dată când vin la hram şi îmi place, chiar dacă este un pic cam frig și plouă, a spus o altă credincioasă.
Un bătrân în vârstă de 70 de ani ne-a mărturisit că „am venit să mă ajute Dumnezeu pe mine şi pe copiii mei care sunt plecaţi în străinătate. Anii trecuţi veneau şi ei să se închine, dar acum a plecat şi băiatul şi fata cu familiile lor şi am rămas doar noi, bătrânii, acasă. Sper să le ajute Dumnezeu prin rugăciunile noastre şi să le dea noroc acolo unde sunt ei şi să se gândească din când în când la noi, cum ne gândim şi noi la ei“.
Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, după citirea Evangheliei, a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți în număr mare la slujbă.

La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul locului, Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor, a rostit, de asemenea, un cuvânt de învățătură și binecuvântare.
Catedrala din Huși este ctitorie ștefaniană și găzduiește o parte din moaștele Sfintei Mucenițe Chiriachi, care cu ocazia hramului au fost scoase afară spre închinare. „Aceasta este participarea reală la Sfânta Liturghie – atunci când noi ne împărtășim, când îl primim pe Hristos”, a spus PS Ignatie, episcopul Husilor. La finalul slujbei cei prezenti au primit pachete cu bucate pregatite de Episcopiei pentru ei.
Sorin SAIZU

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.