CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Viiturile au transformat lacul Izvorul Muntelui din judeţul Neamţ într-o enormă groapă de gunoi

Publicat

on

Imagini revoltătoare la Bicaz! Lacul Izvorul Muntelui a fost invadat de zeci de tone de sticle de plastic, buşteni şi tot felul de mizerii luate de inundaţii din curţile localnicilor. Autorităţile au apelat la lege ca să afle cine trebuie să se ocupe de ecologizarea zonei. Şi, chiar dacă au primit un răspuns, asta nu înseamnă că situaţia s-a rezolvat de pe o zi pe alta.

StiriEst

O fabrica din Vaslui isi închide portile. Sute de oameni raman pe drumuri

Publicat

on

De catre

SURSE: SC Pancarprod SRL își închide activitatea începând de pe 15 august. Afectați de această măsură sunt peste 300 salariați care vor rămâne pe drumuri. Pancarprod este cel mai mare angajator din textile din Vaslui care exporta până acum produsele în Franţa. Societatea este pe piață de aproape 25 de ani.

În județul Vaslui cel mai mare angajatir rămâne Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, cu 2.300 de salariaţi, pentru care statul plăteşte lunar peste două milioane de lei, pe locul secund în acest top figurând societatea Rulmenţi Bârlad, cu 1.500 de salariaţi.

Pe domenii de activitate, învăţământul are cei mai mulţi salariaţi, cu peste 6.500 de cadre didactice angajate, în peste 700 de şcoli.

Următorii angajatori sunt cele patru spitale din judeţ, care însumează aproape 2.500 de salariaţi, inclusiv personal auxiliar.

Cel mai mare angajator din judeţul Vaslui este însă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu o medie lunară de 2.300 de salariaţi, din care aproximativ 1.500 sunt asistenţi maternali profesionişti.

La nivelul întregului judeţ Vaslui, în mediul privat lucrează mai puţin de 53.000 de salariaţi, în condiţiile în care populaţia judeţului este de aproximativ 450.000 de locuitori.

Citeste in continuare

StiriEst

Un vasluian cu BMW se joaca cu moartea. Depasiri periculoase la Barlad- VIDEO

Publicat

on

De catre

Şoferul unui BMW a executat două depăşiri absolut halucinante, punând în pericol de moarte atât viaţa sa, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Imaginile, care au fost filmate de camera de bord al unui alt participant la trafic, arată inconştienţa criminală a conducătorului auto cu număr de Vaslui, care se aruncă în faţa morţii fără să-i pese de consecinţe. Evenimentul a avut loc la ieşire din Bârlad.

Doar prezenţa de spirit şi responsabilitatea celorlalţi doi şoferi au făcut ca o tragedie de proporţii să fie evitată, fapt pentru care cei doi şoferi merită toată aprecierea.

“Depăşirile în loc nepermis şi inconştienţa la volan sunt principalele motive pentru accidentele produse pe sosele din Romania”, se arată în postarea de pe Facebook, a celor de la BlueLens.

“Sperăm să se autosesizeze cineva”, a precizat pentru Observator autorul postării.

Sorin SAIZU

În articolul

Un vasluian cu BMW se joaca cu moartea. Depasiri periculoase la Barlad- VIDEO

Citeste in continuare

StiriEst

Un nou caz COVID la Penitenciarul Vaslui

Publicat

on

De catre

Un nou caz COVID la Penitenciarul Vaslui. Doi angajati de la Penitenciarul Vaslui au fost confimrati până acum cu noul coronavirus, transmite Administratia Nationala a Penitenciarelor.

“Va informam că un al doilea angajat al Penitenciarului Vaslui a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atributii de serviciu in sectorul administrativ, cu purtarea, in permanenta, a echipamentului de protectie”, a transmis ANP. În Penitenciarul Vaslui se fac anchete epidemiologice si dezinfectii ale spatiilor. 

Un sef de la Penitenciar s-a intors din concediu cu COVID

Reprezentanții ANP anunțau în urmă cu o săptămână că un alt angajat al Penitenciarului Vaslui a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuții de serviciu atât în sectorul administrativ, cât şi în sectorul operativ. Ultima sa prezentare la unitate a fost în data de 23 iunie. “Având în vedere că polițistul de penitenciare a interacționat cu membri din comanda unității, s-a dispus, preventiv, scoaterea acestora din serviciu. Conducerea se asigură cu personal al locului de deţinere, care nu a intrat în contact cu persoana confirmată COVID-19. Activităţile manageriale vor fi sprijinite inclusiv de un reprezentant al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. În prezent, misiunile specifice se derulează în condiții optime, fără disfuncționalități. Totodată, precizăm că, din primele verificări, nu a fost identificat niciun risc epidemiologic pentru persoanele private de libertate”, anunțau atunci reprezentanții ANP. 

În articolul:

Un nou caz COVID la Penitenciarul Vaslui

Citeste in continuare

StiriEst

Mama batuta de propriul fiu. A fost tarata de par prin casa

Publicat

on

De catre

Mama batuta de propriul fiu. O mamă din Săvineşti a pătimit groaznic de pe urma propriului său fiu, care şi-a vărsat furia asupra ei, fără să se gândească o clipă la femeia care i-a dat viaţă şi l-a crescut.

Un băiat din Neamţ şi-a bătut mama

Poliţiştii spun că în casa femeii s-au desfăşurat scene teribile. Tânărul de 23 de ani, din Săvinești, ar fi adresat amenințări cu moartea și incendierea locuinței mamei sale, după care ar fi distrus mai multe bunuri din imobil. Totodată, acesta ar fi lovit-o cu pumnii și cu palmele în zona capului, după care ar fi prins-o de păr și ar fi târât-o prin locuință.

“În aceste condiții, existând o stare de temere și un risc asupra vieții și integrității victimei, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva presupusului agresor. În urma administrării probatoriului, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie, ameninţare şi distrugere. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, informează IPJ Neamţ.

În articolul

Mama batuta de propriul fiu. A fost tarata de par prin casa

Citeste in continuare

StiriEst

Sef nou la ISU Vaslui! Fratele ministrului Nelu Tătaru, preia sefia inspectoratului

Publicat

on

De catre


Colonelul Niculae Tătaru, care este fratele ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, va prelua, începând de marţi, comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Podul Înalt” al judeţului Vaslui.

Niculae Tătaru, care ocupă în prezent funcţia de prim-adjunct al şefului ISU Vaslui, va fi împuternicit la conducerea instituţiei până la organizarea unui concurs, a declarat luni purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marius Stanciu.

Tătaru îl va înlocui pe colonelul Mihai Ciprian Mitrea, care va reveni pe funcţia de prim-adjunct al ISU Neamţ.

A refuzat până acum să preia șefia ISU Vaslui

”Chiar a mai fost rugat să preia conducerea instituţiei, dar a refuzat. Acum a acceptat să preia funcţia ca împuternicit interimar până la organizarea unui concurs”, a afirmat Stanciu.

Niculae Tătaru, în vârstă de 46 de ani, lucrează ca ofiţer în ISU Vaslui din 1997, ocupând de-a lungul timpului mai multe funcţii, printre care cea de locţiitor comandant detaşament, şef Birou asigurare tehnico-materială şi reparaţii, comandant detaşament, împuternicit şef servicu logistic II, împuternicit adjunct al inspectorului-şef şi prim-adjunct al inspectorului-şef.

Sorin SAIZU

În articolul

Sef nou la ISU Vaslui! Fratele ministrului Nelu Tătaru, preia sefia inspectoratului

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est