Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Niciun vinovat in cazul fetei de 19 ani hranita toata viata cu apa si zahar

Publicat

in

Cei patru inculpaţi consideraţi vinovaţi de faptul că o fată din judetul Suceava cântărea doar 17 kilograme la vârsta de 19 ani au fost achitaţi de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Nici angajatii de la stat si nici familia tinerei nu au primit vreo sanctiune. In anul 2013 o tânără in varsta de 19 ani, din Moldoviţa, judeţul Suceava, a ajuns la spital cu o greutate de 17 kilograme. Procurorii au întocmit atunci un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului şi neglijenţă în serviciu. Sora tinerei si sotul acesteia care erau
asistentii personali ai fetei, dar si doi angajati ai primariei Moldovita, responsabili de asistenta sociala, au fost trimişi în judecată de procurori. Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dat o primă sentinţă în acest dosar, magistraţii achitându-i pe cei patru inculpaţi pe motiv că fapta nu există. Decizia judecătorilor nu este una definitivă. Va reamintim ca o fată de 19 ani, diagnostică încă din copilărie cu handicap mintal sever, a fost hrănită toată viaţa de familie doar cu lapte şi apă cu zahăr. Din acest motiv, la vârsta de 19 ani a ajuns să cântărească doar 17 kilograme, să aibă 78 de centimetri înălţime şi să se exprimă la nivelul unui copil de 3 ani. Situaţia a fost cunoscută de toată comunitatea locală, incluzând medicul de familie şi asistentul social din localitate. Cu toate acestea, în rapoartele periodice trimise la Protecţia Copilului Suceava nu s-a recomandat niciodată scoaterea fetei din îngrijirea familiei pentru tratamente greşite sau neglijenţă.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.