Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Preasfintitul Ignatie primeste multumiri de la credinciosi! “Biserica trebuie deschisa in fiecare zi!”

Publicat

in

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit, la ceas de seară, Paraclisul Maicii Domnului în mijlocul credincioşilor din mai multe parohii din Eparhie. La îndemnul Părintelui Episcop Ignatie, Slujba Paraclisului  se săvârşeşte în fiecare seară în bisericile Eparhiei Huşilor pe tot parcursul Postului Adormirii Maicii Domnului. Chiar daca unii preoti, obisnuiti sa dea pe la biserica numai duminica, au strambat din nas, comentant ca slujbele la ceas de seara in timpul saptamanii nu isi au rostul, enoriasii aveau sa contrazica aceasta nemultumire a preotilor. Credinciosii vin la slujbe si sunt bucurosi atunci cand gasesc bisericile deschise si in restul timpului nu doar duminica. “Noi nu venim la biserica o singura data pe saptamana. La serviciu mergem in fiecare zi, sa vina si preotii zilnic la biserica. Oamenii se obisnuiesc si vin mai des la slujbe daca lacasele sunt deschise si in restul saptamanii”, spun credinciosii. O femeie din Miclesti sustine ca a venit acasa din strainatate si nu mica i-a fost mirarea atunci cand a gasit usa bisericii deschisa. “Ma bucur ca lucrurile s-au schimbat in bine. Omul trebuie sa se poata duce oricand in casa Domnului”, a spus Maria Mihai. Si localnicii din Munteni de Jos spun ca merg la slujbe seara si ca regula este binevenita. “Nu ne rugam o zi pe saptamana, ne rugam zilnic. Este perioada postului, toti avem pacate si toti trebuie sa mergem la biserica. Am fost in fiecare seara la slujba. Sa ii dea Dumnezeu sanatate Preasfintitului”, spune o credincioasa din Muntenii de Jos. Enoriasii parohiei Văleni, din protopopiatul Vaslui, s-au putut bucura de prezenţa Ierarhului Huşilor în comunitatea lor. Părintele Episcop Ignatie a ajuns şi la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfântul Mina” din municipiul Vaslui. Tot in aceasta saptamana, PS Ignatie a vizitat mai multe familii nevoiaşe din localitatea Parpaniţa, de lângă Negreşti. De asemenea, Preasfinţitul Ignatie a slujit Paraclisul Maicii Domnului la biserica „Sfinţii Voievozi” din Huşi.
Vorbindu-le credincioşilor prezenţi despre lucrarea lui Dumnezeu săvârşită  prin Preasfânta Fecioară Maria, Ierarhul Huşilor a afirmat că: „prin Maica Domnului noi avem putinţa să ne împărtăşim de iubirea cea autentică a lui Dumnezeu. Prin întruparea Logosului, a Fiului lui Dumnezeu, iubirea treimică devine accesibilă oamenilor …  Această iubire ne străduim să o asimilăm în acest post premergător marelui praznic al Adormirii Ei.”

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Un pastor isi cunoaste oile! Niciodata nu poti sa-l pacalesti pe Dumnezeu!
“Un pastor isi cunoaste oile si daca nu vede duminica la biserica un om care de obicei este prezent la slujba, ar trebui sa se ingrijoreze, sa dea un telefon, sa stea de vorba cu el. Cat am fost preot in Grecia, mi s-a incredintat o parohie intr-o zona absolut superba, in care erau foarte multi oameni din zona Moldovei. Era acolo o batranica extraodinara venita la copiii ei sa aiba grija de nepoti. Cateva duminici la rand, nu am mai vazut-o si i-am intrebat pe copiii acelei doamne ce se intampla, iar ei mi-au spus ca mamei lor ii este rusine sa vina la biserica, fiindca nu are bani sa dea pomelnic. In urmatoarea duminica, pe langa ceea ce le-am spus oamenilor legat de Evanghelie, am avut o interventie in care le-am transmis credinciosilor ca se insala crezand ca vin la biserica pentru a da bani si pomelnice. Nu acesta este scopul pentru care noi mergem la biserica. Faptul ca un om, din dragostea sa, din munca sa, face o danie, este o chestiune secundara… Fiecare om are un anumit parcurs spiritual. Eu ca preot trebuie sa fiu atat de dibaci si inteligent si cu atata pricepre, incat sa reusesc sa castig acea persoana la Hristos. Niciodata nu poti sa-l pacalesti pe Dumnezeu”, spunea recent PS Ignatie.
Sorin SAIZU

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.