Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Sansa la viata! 23 de comune vor avea dispensare moderne

Publicat

in

Un număr de 23 de comune din judeţul Vaslui vor avea dispensare medicale moderne, construite prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Ciprian Trifan.
‘Există şi comunităţi care au amenajat dispensare cu fonduri proprii, dar este pentru prima dată când un program naţional alocă fondurile necesare pentru construcţia de astfel de dispensare medicale. Se rezolvă astfel o problemă foarte mare a medicilor de familie, cea legată de infrastructură şi dotări. Investiţia în aceste cabinete medicale vine ca răspuns la nevoia medicilor de a-şi desfăşura activitatea profesională în cele mai bune condiţii’, a declarat Ciprian Trifan.
Vicepreşedintele CJ Vaslui susţine că prin aceste investiţii se doreşte reducerea deficitului de medici de familie din judeţul Vaslui. Recent, în cadrul şedinţei Comitetului pentru Dialog Social, autorităţile au discutat despre criza de medici de familie din judeţ, menţionând că un număr de aproximativ 10.000 de vasluieni din patru comune nu au la această dată medici de familie.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada, a precizat că deficitul de medici ar putea să crească, având în vedere că mulţi dintre doctorii care profesează acum în Vaslui au împlinit vârsta legală de pensionare, iar o altă parte fac naveta din judeţele învecinate şi ar putea oricând renunţa să mai vină în comunele din Vaslui.
Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.