Conecteaza-te cu noi

StiriEst

SUCEAVA- Mii de pelerini sunt asteptati la Cacica!

Publicat

in

Mii de pelerini din ţară şi de peste hotare sunt aşteptaţi la Sanctuarul marian naţional de la Cacica, in judetul Suceava, cu prilejul Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. La Sfanta Liturghie vor concelebra episcopi şi aproape 100 de preoţi din ţară şi din strainatate
Preotul paroh şi Rectorul Basilicii Minor de la Cacica, Anton Mărăndescu, a declarat că în acest an printre participanţii la celebrările prilejuite de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului se va afla IPS Ioan Robu, arhiepiscop şi mitropolit de Bucureşti care “îşi serbează jubileul de aur (50 de ani) al slujirii preoţeşti la sanctuarul de la Cacica”. Într-un comunicat de presă al Diecezei Romano-Catolice Iaşi se menţionează că în afara pelerinilor din România, vor fi prezenţi credincioşi din Polonia, Germania, Ungaria, Austria, Italia, preoţi si autorităţi civile. Ziua de miercuri va debuta, la ora 6.00, cu sfânta Liturghie în limba română, iar la ora 7.30 sfânta Liturghie greco-catolică, urmată de Liturghiile în limbile maghiară, polonă şi germană. Sfânta Liturghie Pontificală de hram va fi oficiată, miercuri, la ora 11,00, de IPS Ioan Robu, care va adresa şi un mesaj special pelerinilor de la Cacica, iar la Liturghie vor concelebra episcopi şi aproape 100 de preoţi din ţară şi din străinătate, manifestările pelerinajului la Sanctuarul marian naţional de la Cacica urmând să se încheie cu venerarea icoanei Maicii Domnului, printr-o procesiune în jurul bazilicii, şi cu binecuvântarea florilor şi obiectelor religioase aduse de pelerini.
Sorin SAIZU

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.