CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Concurs INEDIT pentru botoşăneni: Faci poze la gunoaie şi primeşti biciclete, aspiratoare sau expresoare

Publicat

on

Botoşănenii sunti aşteptaţi la o vânătoare de deșeuri cu premii în biciclete, aspiratoare, corturi, expresoare, trotinete şi multe altele
În perioada 20 august – 2 septembrie va avea loc Let’s Bike It! – o serie de evenimente de cartare marca “Let’s Do It, Romania!”. Cei care își vor lua bicicleta, vor descărca aplicația World Cleanup și vor pleca la vânătoare de deșeuri pot câștiga premii interesante:
•Premiul I: 3 Biciclete Oraș Elops 100 Cadru Jos Negru B’Twin, Curatitor Karcher pentru biciclete
•Premiul II: 5 Trotinete Town 9EF Alb 15 Adulți Oxelo, 4 Aspiratoare Karcher
•Premiul III: 3 Corturi 2 Seconds Albastru Quechua, 2 Espresoare Tchibo Cafissimo
•Menţiune: 20 Rucsacuri Drumetie MH500 20 L Negru Quechua, 10 mingii de baschet, 10 mingi de fotbal, 3 skateboard-uri Skate MID500 Robot Oxelo, 3 seturi badminton Set Fileu / 2 Rachete Easy Set Discover, Oti Mop Spray 2 in 1, Stergator Spray 3 in 1,  Oti Gama saci menajeri Solid Extra
Partenerii care oferă premii în concurs sunt Decathlon, Karcher, Oti, Tchibo. 
Let’s Bike It! va fi organizat în 18 județe, iar punctele de întâlnire vor fi la magazinele Decathlon la ora 8.30.
Calendarul evenimentelor este următorul:
•25 august: Iași, Vrancea, Dolj
•26 august: Neamț, Ilfov, Timiș
•1 septembrie: Botoșani, Suceava, Iași, Cluj, Argeș
•2 septembrie: Bacău, Prahova
Regulamentul competiției se găsește pe www.letsdoitromania.ro.
Toate zonele cu deșeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deșeuri dezvoltată la scală internațională. Aceasta cuprinde informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat. Zonele cu deșeuri puse pe hartă vor fi curățate de voluntari pe 15 septembrie 2018, Ziua de Curățenie Națională.
Cum pui un morman cu deșeuri pe hartă:
•Instalează-și gratuit aplicația de mobil World Cleanup, disponibilă gratuit pentru Apple si Android
•Înregistrează-te în aplicație cu contul de Google sau Facebook
•Când găsești un morman cu deșeuri, deschide aplicația și localizează pe hartă mormanul
•Fă o poză și oferă câteva informații despre morman! 
“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 170 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.   

StiriEst

Doi tineri din Vaslui vindeau droguri. Au fost prinsi si retinuti

Publicat

on

De catre

Doi tineri din Vaslui vindeau droguri. Doi tineri din Vaslui, prinși în flagrant în timp ce vindeau pastile de ecstasy. Au fost reținuți de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, împreună cu procurorii DIICOT din Vaslui.

Cei doi tineri, de 19, respectiv 20 de ani, au fost prinși în flagrant delict. S-a întâmplat pe raza orașelor Iași și Bârlad.

În urma a două acțiuni, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii DIICOT Vaslui, au ridicat 135 de pastile ecstasy. Marfa ar fi urmat să fie comercializate la diverse evenimente organizate în cele două orașe.

Cei doi tineri au fost duși la audieri, iar față de aceștia a fost dispusă măsura reținerii.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Servicului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, Brigăzii de Operațiuni Speciale Iași. La activități au participat și jandarmi din Iași.

În articolul:

Doi tineri din Vaslui vindeau droguri

Citeste in continuare

StiriEst

Oamenii din Miclesti au ramas fara apa. Sunt condamnati la seceta de un candidat la functia de primar

Publicat

on

De catre

Oamenii din Miclesti au ramas fara apa. Degeaba se chinuie unii primari să facă investiții astfel încât să aducă civilizația în satele județului. Există indivizi pentru care scopul politic și lupta pentru ciolan, este mai presus de orice. La fel se întâmplă și în comuna Miclești. Primăria din comună s-a zbătut pentru ca oamenii să aibă apă curentă și să ducă astfel un trai civilizat.

Problema este că sătenii nu se pot bucura de investiție. Le fură acest drept chiar un localnic. Matei Petru este din Miclești și visează să ajungă primar. Individul nu se dă înlături de la orice pentru a-și atinge scopul.  Așa s-a gândit să saboteze primarul în exercițiu. Cu toate că s-a făcut apel la cetățeni să fie mai atenți la consumul de apă, Matei Petru lasă ribinetele deschise toată noaptea. În acest fel, zeci de familii din Miclești au ajuns să nu mai aibă apă la robinete deloc.

Oamenii au reclamat situația la primărie

“Tot mai mulți oameni au reclamat în ultima perioadă că nu au apă. Sătenii sunt nemulțumiți, pe bună dreptate. Este secetă, trecem printr-o perioadă critică și ca atare fiecare ar trebui să fim un puc mai atenți. Există însă și cetățeni care efectiv își bat joc. Nu îi interesează că le fac rău altora. Mulți localnici au sesizat la primărie că un vecin, Matei Petru, lasă noaptea apa să curgă astfel încât presiunea la restul locuințelor să fie extrem de scăzută. La unele case apa nu mai ajunge deloc.

Omul acesta a fost prins. În toiul nopții am mers la poarta lui cu secretarul de la primărie și cu șeful de la Situațiile de Urgență. Nu a vrut să iasă, apa se auzea curgând în grădina lui. Vom monitoriza consumul acestui cetățean și vom urmări și dacă va plăti pentru apa consumată”, a declarat primarul din Miclești Doru Agafiței. 

În articolul:

Oamenii din Miclesti au ramas fara apa

Citeste in continuare

StiriEst

Un episcop a vizitat Manastirea Tanacu dupa 15 ani. Ce se intampla acum acolo

Publicat

on

De catre

Un episcop a vizitat Manastirea Tanacu dupa 15 ani. Mănăstirea de la Tanacu a devenit celebră în întreaga lume după ce o măicuță de aici a murit. Victima era bolnavă. Judecătorii au decis însă că vinovați pentru tragedie au fost preotul de la acea vreme, Adrian Corogeanu și 5 măicuțe. Schitul de la Tanacu a rămas celebru, la modul negativ. Slujitorii de aici încă poartă stigmatul. Sunt izolați, iar credincioșii nu prea vin aici la slujbe.  Nici reprezentanții Episcopiei Hușilor nu au mai călcat pe la Tanacu în ultimii 15 ani.  

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Sfânta Liturghie aici în duminica a V-a după Rusalii. 

Părintele Episcop Ignatie le-a vorbit celor prezenți despre binele pe care trebuie să îl vedem, să îl împărtășim cu cei de lângă noi și să îl înmulțim.

“Lumea în care trăim noi astăzi este cea care nu mai crede în existența diavolului. Consideră că este o iluzie, este o invenție a minții omului. Chiar dacă unii neagă existența celui rău, lucrarea lui este extrem de prezentă. Simțim cum oameni care se lasă prinși în răutatea pe care o inspiră întotdeauna diavolul, au comportamentul celor doi demonizați din Evanghelie, nu numai al lor, ci și al locuitorilor cetății Gadarei. Oricât ne-am strădui să negăm existența diavolului, vedem efectele lucrării lui în viața omului.

Profilul celui care are un chip demonic este întotdeauna cel al unui furios, nervos și mic la suflet.

Omul cu reflexe demonice nu știe să se bucure de binele care se săvârșește cu cei din jurul său. Exact cum n-au știut să se bucure locuitorii acestei cetăți, în momentul în care au văzut că sunt vindecați acești doi oameni, care trăiau într-o manieră dezumanizantă.  Erau așa de mici la suflet, încât pentru ei, porcii, unde a mers această legiune de demoni, au fost mult mai importanți decât sufletele a doi oameni vindecați.

De fapt, micimea de suflet se manifestă ori de câte ori noi avem acestă tendință, care devine reflex, devine ca o obișnuință în a nega sau a vedea binele care se săvârșește în jurul nostru.

Câți oameni sunt care nu știu să se bucure de binele pe care îl săvârșește cineva?

Cu cât încerci să înăbuși binele care se săvârșește asupra cuiva, cu cât încerci să  radiezi realitatea aceasta a binelui, prin calomnie, prin ură și prin răutate, cu atât dovedești că ești un om posedat de cel rău și că ai un comportament demonic.

Sunt atâtea suflete care se chinuie și nu pot să vadă binele pe care îl face o anumită persoană, pe care ei nu o simpatizează.

Când nu simpatizezi pe cineva, cel mai mult te deranjează, nu răul pe care îl face, pentru că de acesta te bucuri, ești fericit, că acea persoană pe care nu o simpatizezi, are și ea momentele ei de cădere, momentele ei de rătăcire.

Cel mai mult te deranjează la omul pe care nu îl simpatizezi, poate chiar îl urăști, binele pe care îl pune în mișcare și pe care tu încerci să îl înăbuși, să nu îl vezi și să îl acoperi cu minciuni, cu falsuri și cu calomnii.

Așa se explică dorința nesăbuită a unor oameni să calomnieze, să urască în mod gratuit”, a spus PS Ignatie. 

Ce înseamnă să urăști în mod gratuit? 

“N-ai niciun motiv în a-l urî pe cel pe care nu îl simpatizezi și atunci începi să inventezi tot felul de situații, tot felul de stări, în legătură cu acea persoană, tocmai pentru a-l denigra.

Acest comportament, să știți, că este unul demonic. De ce vă spun că este unul demonic?  Doar diavolul nu se poate bucura de bine, de binele săvârșit. Pentru că binele vine de la Dumnezeu. Un om când săvârșește binele, face fapte bune, îl inspiră Dumnezeu, pentru că Domnul este Însăși Bunătatea absolută.

Dumnezeu iubește binele. Omului sfânt, cel plin de noblețe sufletească, îi este drag să vorbească despre binele săvârșit și să vadă binele în jurul său. Făcând aceasta, are și capacitatea de a-l multiplica, de a-i ajuta pe cei care mai au scăpări, să săvârșească binele.

Omul cu comporament demonic nu vrea să vadă săvârșindu-se binele nicăieri, îl neagă, chiar dacă vede evidența acestui bine. Este ca și cum afară ninge și tu vei spune nu, astăzi este foarte cald! Vom spune că omul acesta nu este în deplinătatea facultăților mintale. La fel se întâmplă cu cei care neagă binele.

Undeva, din punct de vedere spiritual, sunt destructurați. Pe aceștia îi biciuiește binele care se săvârșește. Dacă acest bine vine de la o persoană pe care ei nu o simpatizează deloc, este groaznic de suportat și cauți pe toate căile posibile, în toate variantele, să îl denigrezi. Oricât ne-am strădui noi să negăm existența celui rău, vedem lucrarea lui. Oricât vom încerca să nu realizăm faptul că suntem posedați de diavolul, orice patimă care se instalează în om, înseamnă venirea unui mic demon în sufletul omului. Dacă este în tine patima mâniei, este deja în spatele ei cel rău.

Când te mânii, nici măcar tu însuți nu te mai recunoști și îți ceri iertare atunci când îți revii, spunând că „n-am realizat ce am spus, parcă altcineva m-a îndemnat să vorbesc în maniera în care am vorbit calomniator și foarte vulgar”. În spatele fiecărei patimi care ne luptă, stă un duh rău. Câte vicii sunt în noi, tot atâția demoni ne ghidează viața.

Noi înșine putem deveni demonici, dacă lăsăm răutatea să ne schimbe și să instaleze o dezordine morală în viața noastră și o „babilonie”, în ceea ce privește relațiile dintre oameni. Noi, de aici ne putem da seama când un om are în spatele lui un duh demonic. Acesta nu iubește comuniunea, nu iubește duhul de frățietate și nu poate suporta binele. Omul care invidiază este prin excelență cel care nu suportă binele. Preocuparea maladivă, patologică în a murdări biografia unui om cu orice preț, mai ales când acesta face binele, este clar că în spatele tău stă un diavol, care te inspiră să nu poți vedea sub nicio formă binele care se face.

Consider că pasajul evanghelic de astăzi, atât de actual, ne trage un semnal de alarmă să avem foarte mare grijă, să nu ne identificăm cu cei doi demonizați. Ei erau furioși, erau legați în lanțuri, pentru că constituiau un pericol pentru cei din jurul lor. La fel, să nu avem atitudinea celor din cetatea Gadarei, care erau demonizați la rândul lor, pentru că nu  l-au suportat pe Dumnezeu-Omul, Bunătatea absolută, să fie printre ei. Nu au putut să vadă binele pe care L-a săvârșit, minunea scoaterii duhurilor celor necurate din sufletele celor doi oameni posedați.

De aceea, Domnul să ne ajute să ne bucurăm întotdeauna de binele săvârșit. Noi înșine să îl multiplicăm, să îl răspândim și noi înșine, să căutăm să luptăm, să ne nevoim, să încercăm să fim mai buni. Nu poți să fii mai bun, dacă nu te bucuri de binele pe care îl săvârșește aproapele tău.

Schimbarea ta în răutate începe întotdeauna din această atitudine de a nu te bucura de binele pe care îl face semenul tău. Această lipsă de bucurie este cea care te va transforma într-un om foarte urât și mic la suflet.

Când începem să ne bucurăm de binele pe care îl face cineva, chiar dacă nu îl simpatizăm, începem deja să devenim oameni buni. Bunătatea aceasta va lucra în noi și ne va da energia necesară să multiplicăm binele.

Să ne ajute Dumnezeu să vedem binele, să îl împărtășim și să îl multiplicăm cât ne stă în putință. Amin!”

În articolul:

Un episcop a vizitat Manastirea Tanacu dupa 15 ani.

Citeste in continuare

StiriEst

O familie a platit 300 de euro pentru testele anti-COVID

Publicat

on

De catre

O familie a platit 300 de euro pentru testele anti-COVID!

O familie de patru persoane din Vaslui a scos din buzunar peste 300 de euro pentru testele anti-COVID. Oamenii au fost nevoiți să facă asta deoarece aveau bilete de vacanță în Grecia. Preţul unui test rapid este variază între 350 și 390 de lei. Rezultatul vine între 24 şi 48 de ore. Toţi turiştii care merg în vacanță în Grecia sau Cipru vor fi nevoiți să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

Nu se poate intra în Grecia fără test

Începând de miercuri, toţi turiştii care vor intra în Grecia vor fi nevoiți să prezinte un test negativ.

Testul trebuie prelevat cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge pe teritoriul Greciei. În plus, cei care pleacă în Grecia trebuie să completeze formularul electronic. Asta cu cel puţin 24 de ore înainte de a trece graniţa la greci.

Grecia nu va fi singura ţară ce condiţionează accesul românilor de prezentarea rezultatului negativ al unui test COVID-19. La fel procedează şi Cipru şi, de câteva zile, Austria. Şi în Slovacia ai nevoie de un test negativ la coronavirus pentru a intra în ţară. Chiar şi aşa, primele cinci zile le vei petrece în izolare, după care vei fi retestat. Dacă rezultatul e negativ, abia atunci îţi poţi începe sejurul.

La sosirea în Olanda, românilor le este recomandat să se autoizoleze la domiciliu, pentru 14 zile. În Marea Britanie, autoizolarea pentru 14 zile este obligatorie pentru cei veniţi din România.

Alte țări care impun restricții

De luni începând, accesul rezidenţilor români va fi interzis în Lituania. O altă ţară ce ne interzice complet accesul este Malta. Cel puţin până pe 15 iulie, când va fi făcută o nouă reevaluare.

Pe lista țărilor cu restricţii pentru persoanele ce sosesc din România se află şi Norvegia,  dar şi Finlanda. Autoizolarea este obligatorie şi dacă ajungi în Irlanda, Slovenia sau Estonia. Danemarca cere dovada unei rezervări de cel puţin şase nopţi de cazare pentru a te primi.

În articolul:

O familie a platit 300 de euro pentru testele anti-COVID

Citeste in continuare

StiriEst

Copil cu arsuri pe 70% din corp. S-a urcat pe un vagon de tren

Publicat

on

De catre

Un copil în vârstă de 12 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a urcat pe un vagon de tren și a fost electrocutat.

Trenul se afla într-o stație de spălare vagoane

Băiatul s-a ales cu arsuri pe 70% din suprafața corpului și a fost dus la spitalul de copii Sfânta Maria cu arsuri de gradul I, II și III.

Tânărul, care era împreună cu bunicul său, s-a urcat pe un vagon de tren în zona Pașcani, la o stație de spălare vagoane, ignorând avertismentele privind pericolul de electrocutare, vizibile pe vagon.

Avertisment de electrocutare pe vagonul de tren

Nu se știe exact motivul pentru care acesta s-a urcat pe vagon, însă din surse neoficiale se pare că dorea să își facă un selfie.

Roxana OLTEANU

În articolul

Copil cu arsuri pe 70% din corp. S-a urcat pe un vagon de tren

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est