Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Economia Vasluiului, in colaps! SME Academy- sprijin pentru oamenii de afaceri locali

Publicat

in

Peste 80% din populaţia României de acum 100 de ani trăia la sate, arată statisticile vremii, în timp ce anul trecut unu din doi români era înregistrat în mediul urban. În lipsa investiţiilor însă, în anumite zone ale României, cum este cazul Moldovei, oamenii preferă să părăsească oraşele pentru sate în căutarea unor condiţii de viaţă mai accesibile. In aceasta perioada se vorbeste intens de 100 de ani de la Unire, dar Moldova este ruptă din cauza lipsei infrastructurii. Altfel spus, Vaslui face parte dintr-o regiune lasata uitarii. Judetul Vaslui este unul din judeţele cu cea cea mai slabă performanţă în ceea ce privepte atragerea investiţiilor străine, după cum arată datele publicate de Banca Naţională a României. Dar daca investitiile straine lipsesc, ultima speranta se indreapta catre oamenii de afaceri locali. Problema este ca nici acestia nu sunt sprijiniti de statul roman. Ultima perioada a adus zeci de modificări ale Codului Fiscal. Aproape că nu a fost ședință de guvern fără să se umble la normativele financiare, astfel că întreprinzătorii privați nu mai înțeleg aproape nimic! Nu este de mirare că, în primul trimestru al anului, numărul firmelor radiate de la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Vaslui a înregistrat o creștere serioasă, de 18%, față de aceeași perioadă din 2017, adică de la 216 la 254. Numai în luna martie 80 de firme și-au închis definitiv porțile. Un simplu calcul arată că, în medie, în fiecare zi din 2018, aproape trei patroni au pus lacătul pe afacere. Din peisajul economic al Vasluiului au dispărut atât persoane fizice autorizate, cât și societăți cu răspundere limitată și mici întreprinderi individuale. Menționăm că radierea unei entități înseamnă desființarea efectivă a acesteia și ștergerea ei din Registrul Comerțului. Radierea apare, în general, în urma dizolvării.
Patronatul IMM Vaslui (PIMM Vaslui) alaturi de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), vine in spijinul oamenilor de afaceri si organizaeaza la Vaslui o intalnire cu oamenii de afaceri.
Mai exact, este vorba despre evenimentul de informare din cadrul proiectului SME Academy, proiect dedicat antreprenoriatului și învățării continue a personalului din IMM. Prezentarea
proiectului „SME Academy” va fi facuta de Florin JIANU, președinte CNIPMMR – Concept „Academia IMM”
Vor fi prezenti reprezentanti ai mediului de afaceri, oficialitati si reprezentanti ai institutiilor locale.

SME Academy – cursuri de formare antreprenorială și educație financiară

Proiectul este cofinanțat prin Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă din regiunile Nord Est, Centru și Sud Est, prin oferirea unor cursuri integrate de formare profesională pentru 600 de întreprinzători, manageri și angajați ai departamentelor de resurse umane, în vederea adaptării activității acestora la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv.
“Lansăm SME Academy, o inițiativă care vizează formarea continuă a antreprenorilor prin metode inovative și creative. Avem concepte precum “SME Bootcamp” în cadrul căruia organizăm cursuri de antreprenoriat, managementul inovării, educație financiară și managementul resurselor umane, oferim servicii de business coaching și experiența unui program inovativ de învățare prin sport și realizăm o aplicație mobilă”, afirmă Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.