Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Preotul primar injura batranii si ii da afara din Primarie. Infractiunile lui Mihai Rebegea

Publicat

in

Nesimtirea primarului comunei Codăeşti, Mihai Rebegea, nu are limite. Invatat de ani buni sa nu respecte nicio lege a bunuluj simt, Rebegea isi bate joc de alegatori dar si de enoriasi, el fiind si preot in comuna. Asa se face ca primarul -popa, nu tine cont de nimic daca cineva il deranjeaza. Rebegea a refuzat vreme de doi ani de zile să pună în aplicare o hotărâre judecătorească privind plata unor restanţe băneşti în cazul a patru foşti angajaţi ai liceului din localitate, în prezent pensionari. Este vorba despre invăţătorii Antoaneta Sitaru şi Ioan Lica, respectiv secretarii Tania Livinţ şi Ion Morărescu. Acestia şi-au câştigat drepturile în instanţă încă din anul 2014, respectiv 2016. 
Suma pe care cei patru trebuiau să o primească, aproape 10.000 de lei, potrivit hotărârii judecătoreşti, nu era una foarte mare, însă, cu toate acestea, Mihai Rebegea a refuzat să pună în aplicare atât hotărârea Judecătoriei Vaslui din mai 2014, cât şi pe cea din ianuarie 2017.
După mai bine de un an şi încercări eşuate de a ajunge la o înţelegere amiabilă în vederea recuperării sumelor, un executor judecătoresc s-a deplasat la Primăria Codăeşti pentru a indisponibiliza bunuri în vederea recuperării datoriei. Pe lângă restanţa de 9.711 lei, primăria este obligată acum să achite şi cheltuielile privind executarea, care se ridică la 6.576 lei. Atat executorul cat si cei patru batrani au fost injurati, jigniti si amenintati. Mai mult, cei patru pensionari au fost invitaţi de primarul Mihai Rebegea să ia tomberoanele dacă au nevoie de bani, iar executorul judecătoresc a fost ameninţat cu plângere penală, în cazul în care ar îndrăzni să se apropie de bunurile primăriei.
In cele din urma masina Primariei a fost sigilată şi pusă sub monitorizare video în curtea institutiei.

Rebegea, un popa fals
In urma unei anchete a Politiei Vaslui din anul 2005 s-a dovedit faptul ca preotul Mihai Rebegea, nu a urmat cursurile Facultatii Teologice Bucuresti. In urma unei solicitari, Serviciul de Investigarea a Fraudelor din cadrul Inspectoratul Judetean de Politie al Judetului Vaslui, a primit o adresa de la Facultatea de Teologie Bucuresti prin care se aduce la cunostinta anchetatorilor ca preotul Rebegea nu a fost studentul facultatii, iar persoanele care au semnat pe diploma nu sunt profesori in cadrul facultatii. Preotul Rebegea Mihai s-a folosit de o diploma falsa pentru a obtine un salariu mai mare pentru orele de religie pe care le efectua in trecut. Acesta a fost cercetat pentru inselaciune, fals si uz de fals. Seria diplomei pe care a prezentat-o Rebegea coincide cu cea a unui alt absolvent de teologie, preot la Piatra Neamt.

Preotul Rebegea a fost cercetat pentru braconaj
Preotul Rebegea a fost cercetat în timpul ultimului mandat de primar de cãtre politisti din IPJ Vaslui pentru infractiunea de braconaj. Când a fost prins, preotul avea asupra sa o armã de tir pe care o obtinuse pe baza unei adeverinte false, conform cãreia era sportiv de categoria I la Clubul Sportiv Politehnic Iasi, informeazã Inspectoratul General al Politiei. Alãturi de Rebegea au mai fost cercetati penal Elena Kirilov, pe atunci secretarã în cadrul Clubului Sportiv Politehnic Iasi, si Ioan Sãcãleanu, fost antrenor sportiv la sectia de tir a clubului respectiv. În data de 4 iunie 2001, Kirilov si Sãcãleanu i-au eliberat preotului Rebegea o adeverintã prin care atestau, în fals, cã acesta are calitatea de sportiv categoria I la clubul unde lucrau. Cu aceastã adeverintã, preotul a dobândit dreptul de a detine o armã de tir cu glont, marca UMC, calibru 5,6 milimetri, cu care a fost prins braconând pe fondul de vânãtoare Pocreaca 26, apartinând Asociatiei Judetene a Vânãtorilor si Pescarilor Sportivi Iasi.
Adriana ADAM

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.