Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un broker şi angajatul unei firme de creditare sunt bănuiţi că au luat bani pe numele unor alte persoane

Publicat

in

Două femei din Botoşani sunt cercetate de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, fiind bănuite că au făcut credite pe numele altor persoane, una fiind broker de asigurări şi alta angajată la o societate de creditare. Prejudiciul depăşeşte 1,250 milioane lei.
Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Poliiei Botoşani, au făcut trei percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, aceştia ridicând mai multe laptop-uri, telefoane mobile, cartele telefonice şi ştampile.
„Din cercetări a rezultat faptul că două femei, de 41 şi 48 de ani, ambele din judeţul Botoşani, dintre care una angajată a unei societăţi de creditare, iar cealaltă broker de asigurări, ar fi încheiat, în perioada 2015-2018, 153 de contracte de creditare pe numele unor persoane fizice.
Acestea ar fi folosit, fără drept, datele de identificare ale persoanelor vătămate, în vederea obţinerii unor foloase patrimoniale injuste. Ulterior, femeile şi-ar fi însuşit sumele de bani obţinute în urma contractelor de creditare, pe care le-ar fi semnat în fals”, se arată într-un comunicat transmis de Poliţia Română. Prejudiciul cauzat depăşeşte 1.250.000 de lei. Oamenii legii au dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, cele două femei fiind în continuare cercetate.
Mihaela SIMA

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.