CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Obiective sociale în locul fostei unităţi militare

Publicat

in

După ani şi ani de aşteptări, municipalitatea vasluiană a reuşit să preia terenul şi clădirea fostei unităţi militare. Pe cele 17 hectare preluate de la Ministerul Aprării, urmează să se construiască mai multe obiective sociale pentru vasluieni: un cămin pentru persoane vârstnice, adăpost pentru oamenii străzii, centru pentru îngrijiri paliative, o creşă, o cantină socială.
„Cele 17 hectare de teren au intrat în sfârşit în patrimoniul local, după ani de aşteptări, de adrese trimise la Bucureşti, după ore întregi de discuţii şi deplasări. Toate eforturile noastre au fost răsplătite şi vom putea ridica pe suprafaţa respectivă obiectivele propuse. Prin hotărâre de guvern, la propunerea noastră, s-a stabilit destinaţia terenului respectiv. Vom construi obiective sociale de care oraşul nostru are atâta nevoie”, a afirmat primarul Vasile Pavăl.
El a spus că în această perioadă se efectuează o inventariere a zonei, urmând să se stabilească exact ce poate fi valorificat şi ce nu mai este de trebuinţă. Cel mai probabil clădirile vor fi demolate. Va urma curăţarea terenului şi igineizarea zonei, după care va fi făcută o analiză a proiectelor şi elaborarea unei strategii.
„Ne vom consulta cu proiectanţi, cu specialişti în urbanism astfel încât să găsim cele mai bune soluţii pentru amenajarea zonei. Proiectul final va fi supus apoi dezbaterii publice”, a precizat Pavăl.
Primarul a spus că lucrările în zona fostei unităţi militare nu se vor realiza de pe o zi pe alta, proiectul final urmând să prindă contur în câţiva ani de aici încolo.
Sorin SAIZU

Populare