Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Sanse egale pentru elevii din Balteni

Publicat

in

Un proiect care îşi propune să reducă abandonul şcolar în rândul copiilor din comunităţile rurale, derulat de ADI Euronest, finanţat cu fonduri europene, a fost lansat la Şcoala Bălteni.
Proiectul ‘O şansă egală pentru toţi. Educaţie inclusivă în unităţile şcolare’ are o valoare de peste 400.000 de lei şi îşi propune să reducă abandonul şcolar
‘Este un proiect foarte important pentru elevii din comunitatea noastră, care merită din plin o şansă la educaţie. Din păcate, mulţi dintre elevi ajung în situaţia de a abandona şcoala din cauza lipsurilor materiale, iar acest proiect vine în sprijinul lor şi în sprijinul familiilor din care provin’, a declarat primarul comunei Bălteni, Relu Braşoveanu. În cadrul proiectului vor fi acordate burse şcolare în valoare de 83.000 de lei şi vor fi achiziţionate pentru elevi pachete de igienă, cu îmbrăcăminte şi încălţăminte. Pe lângă cheltuielile cu personalul propriu, vor fi cumpărate materiale auxiliare pentru activitatea didactică, vor fi făcute dotări în şcoală, constând repararea acoperişului, amenajarea unui parc de joacă, cablarea electrică a laboratorului de informatică şi dotarea acestuia cu 16 calculatoare, 3 laptopuri şi 3 imprimante şi montarea unui sistem de supraveghere cu camere video.
Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.