Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Batrani tinuti in mizerie, afaceri profitabile la Protectia Copilului

Publicat

on

Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui este condusă de 17 ani de acelaşi director, Ionel Ştefănică Armeanu, un soi de amorez al PSD si un foarte apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu. In toti acesti ani de la cea mai mare institutie de stat s-a furat pe rupte, iar unii s-au imbogatit fara numar. Afaceri grele s-au facut si se fac in continuare cu banii statului, toate astea in timp ce batranii mor de foame prin azile, sunt tinuti in conditii deplorabile, iar copiii din centre abia apuca sa se bucure de o ciocolata. Ionel Armeanu stie toate astea, dar este prea ocupat cu impartirea sutelor de miliarde pe care le are pe mana. Cand nu imparte banii institutiei, Armeanu se plimba prin strainatate alaturi de angajatele domniei sale si achita din banii Directiei cazari la hoteluri de lux. Nascut sa fie director, Ionel Armeanu nu sta oriunde, doar nu e un batran sarac care se hraneste cu o zeama lunga intr-un centru mizerabil. Armeanu are masina la poarta, combustibil si bani cu sacosa. Numai leafa vesnicului director depaseste 10.000 de lei. Nu mai vorbim de alte bonificatii care pot tripla salariul unui sef. De ani de zile la Protectia Copilului se fac investiţii supraevaluate, se fragmenteaza valorile contractelor pentru a fi atribuite direct si pentru a se putea incasa spagi grase. De asemenea, institutia condusa de Armeanu achita pe banda rulanta lucrări fără a fi realizate si plateste studii în mod nelegal angajaţilor privilegiaţi.

Sute de mii de euro se scurg din buget in contul unei fundatii care ii doneaza lui Ameanu o masina

Fundatia Sera Romania, in colaborare cu DGASPC Vaslui, deruleaza afaceri frumoase, pardon parteneriate profitabile. Scopul acestor parteneriate este la prima vedere unul cel putin laudabil. Pana aici, totul bine si frumos. Daca urmarim insa cu atentie lucrurile, constatam ca faptele este ca faptele Fundatiei Sera Romania, costa cam
mult. Pentru un singur proiect, din bugetul public s-au dus in conturile fundatiei aproape 200.000 de euro. De cele mai multe ori, banii sunt alocati pentru elaborarea de metodologii. De exemplu in vederea prevenirii abandonului copiilor si strategii asisderea! Mai concret, fundatia primeste periodic saci cu bani si in schimb incearca sa ii convinga pe vasluienii care nu au ce manca, sa nu-si abandoneze copiii in centrele de plasament ale Protectiei Copilului! Tot specialistii fundatiei spun ca discuta cu familiile sarace de la noi care nu au un chior in buzunar si incearca sa le convinga sa isi trimita copiii la scoala. O imensa vrajeala aruncata pe piata, vrajeala care are rolul de a masca sutele de mii de euro care se scurg prin bunavointa lui Armeanu in conturile celor de la SERA Romania. Mii de familii din judet abia reusesc sa supravietuiasca, iar batranii care ajung prin azile sunt bataia de joc a sistemului condus de Ionel Armeanu, un director caruia ii plac banii si iubeste luxul. Saracii judetului nu pot fi ajutati cu niste povesti de adormit copiii, spuse de o fundatie. Intre Armeanu si Fundatia Sera Romania exista o legatura stransa, in conditiile in care din bugetul public se duc in conturile fundatiei sume uriase de bani. In tot acest timp asistentii maternali se chinuie sa ii faca oameni pe orfanii abandonati sau scosi din familiile pe care “specialistii” Fundatiei SERA nu i-au convins ca nu e bine sa ii abuzeze, sa ii abandoneze. Au luat in schimb caruta cu bani, iar Armeanu este si el fericit. Isi plimba dosul intr-o masina despre care se spune ca e primita donatie, iar combustibilul institutiei il foloseste sa se plimbe pe unde ii pofteste inima.

Furt pe fata
Sume uriaşe a investit în ultimii doi ani Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui în modernizarea unui centru de plasament, rămas fără copii din anul 2014, dar care este folosit ca hotel pentru invitaţii instituţiei.
Cel mai mare prejudiciu descoperit de Curtea de Conturi în urma controlului de audit realizat la DGASPC Vaslui a fost înregistrat la Centrul de plasament Elena Farago din Bârlad, care a fost închis în anul 2014, pentru că nu mai avea copii. 
Potrivit raportului întocmit de Curtea de Conturi, la Centrul de plasament Elena Farago Bârlad au fost efectuate în perioada 2015-2016 mai multe lucrări de construcţii, reparaţii capitale, lucrări de instalaţii termice, sanitare , electrice, care au atins un volum de fonduri de peste 1,2 milioane lei. Lucrările au fost contractate de un singur furnizor, prin achiziţie directă, echipa de audit constatând că pentru aceste investiţii a fost divizată valoarea contractelor. Toate astea la ordinul si cu aprobarea lui Ionel Armeanu. În plus, lucrările de moderinzare realizate la centrul de plasament, în ciuda bugetului important alocat, au fost realizate fără a fi prevăzute în planul de investiţii aprobat de Consiliul Judeţean Vaslui, instituţia în subordinea căreia funcţionează DGASPC. Dar cine sa il certe pe domnul Armeanu, el poate face ce vrea cu banul public.
Pe lângă modernizarea clădirii, inspectorii Curţii de Conturi au constatat că în Centrul de plasament Elena Farago au fost cheltuite sume importante şi pentru dotarea unităţii: mobilier, maşini de spălat, aparate de aer condiţionat, maşini de gătit etc care nu aveau numere de inventar şi care, de asemenea, nu s-au regăsit în programul de investiţii pe anul 2015-2016.
”Fondurile pentru derularea acestor lucrări de investiţii nu au fost fundamentate şi nu au fost reflectate în programul de invetiţii, parte din proiectul de buget pe anul 2016 al DGASPC Vasluiînaintat către Consiliul Judeţean. Aceste lucrări de natura investiţiilor şi asimilate investiţiilor nu se regăsesc nici în anexele privind cheltuielile de investiţii”, raport Curtea de Conturi.
Centrul de plasament Elena Farago a rămas fără copii din aprilie 2014. Atunci,  ultimii 14 copii care erau instituţionalizaţi în acest centru au fost redistribuiţi în alte unităţi din cadrul DGASPC Vaslui. După ce a fost modernizat, centrul de plasament Elena Farago a fost folosit de conducerea Direcţie pe post de hotel pentru invitaţii care participau la diverse activităţi organizate de DGASPC. Activitati care de asemenea au supt din banii publici mii de euro.
Deşi a rămas fără copii, centrul de plasament are şi în prezent angajaţi şi chiar director. Graţiela Mohor-Obreja este director Centrului de Plasament Elena Farago, dar în pralel este şi preşedinta unei asociaţii sociale care are sediul chiar în clădirea centrului de plasament. Consiliul Judeţean Vaslui a aprobat în anul 2016 darea în folosinţă cu titlul gratuit, pe o durată de trei ani, a două spaţii din cadrul centrul de plasament, Asociaţia de Servicii Sociale Măscurei, a cărei preşedintă este directoarea Graţiela Mohor-Obreja.
Sorin SAIZU

StiriEst

Un preot pentru credinciosii din Codaesti. Oamenii sunt asteptati sa se inchine la papucul Sf. Cuv. Gherasim

Publicat

on

De catre

Duminică, 20 octombrie, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, va săvârși Sfânta Liturghie în biserica localității Codăești, Protopopiatul Vaslui. Cu acest prilej, Ierarhul Hușilor va hirotoni întru preot pe noul paroh al Parohiei Codăești II. Dragoș Marin va fi noul preot care va avea grijă de credincioșii din zonă. Un tânăr serios, implicat în multe activități sociale, Dragoș Marin știe să fie mereu alături de cei aflați în nevoie. 

Cu binecuvantarea Preasfințitului Episcop Ignatie, duminică va fi adus spre închinare la Codăești, papucul Sf.Cuv. Gherasim din Chefalonia, de la Parohia Vaduri, protopopiatul Barlad. Întâmplarea face ca mâine să fie chiar ziua prăznuirii acestui Sfânt. 

Datorită faptului că postul de preot paroh de la Parohia II Codăești cu hramurile „Sfinţii Trei Ierarhi” şi „Sfinţii Ioachim şi Ana”, nu a fost ocupat nici în urma organizării a două sesiuni de concurs, potrivit Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, s-a hotărât numirea în acest post vacant a diaconului Dragoș Marin. În sprijinul acestei decizii a stat activitatea foarte intensă, desfăşurată în ultimii ani de către tânârul diacon. De asemenea, Dragoș Marin  s-a dovedit a fi un exemplu şi prin activitatea pe care o desfășoară în învățământ, el fiind un apreciat profesor de religie. Îi educă pe cei mici în spiritul valorilor creştine și este iubit de elevii săi. 

Dragoș Marin s-a născut la data de 16 august 1986. În prezent este diacon la Episcopia Husilor si profesor titular la Scoala Gimnaziala Ionel Miron Ivanesti. 

• Inscris la Master – TEORIA SI PRACTICA FORMARII RELIGIOASE (2018-2020),UAIC IASI

• Inscris la Modulul II psihopedagogic  ( 2018-2020), UAIC IASI

• Inscris la Gradul didactic I (2018-2021),UAIC IASI

• Membru al Corpului National de Experti in Management Educational

• Gradul didactic II in Invatamant ( UAIC IASI) )

• Titularizare in Invatamant  (ISJ VASLUI)

• Definitivat in Invatamant  (ISJ VASLUI )

• Facultatea de Teologie Ortodoxa Dumitru Staniloae Iasi, Sectia Pastorala

• Seminarul Teologic Liceal Sf. Ioan Iacob Dorohoi , jud. Botosani

• Scoala Generala Alexandra Nechita Vaslui

Citeste in continuare

StiriEst

Doi oameni au murit după ce un Passat şi un Corsa s-au izbit frontal (video)

Publicat

on

De catre

Primele imagini de la Bălţaţi, unde doi oameni au murit, după ce un Passat şi un Corsa sau izbit frontal, sunt cutremurătoare. Alţi doi oameni sunt răniţi, accidentul producându-se foarte aproape de locul unde acum 13 zile au murit 4 oameni, în alt impact devastator. Un VW Passat CC s-a lovit frontal, sâmbătă de dimineaţă, cu un Opel Corsa, la Bălţaţi, în Iaşi, impactul fiind năucitor. Ambele autoturisme implicate în accident au rămas cu acul kilometrajului la 140 km la oră. Doi oameni au murit, ocupanţii locurilor din faţă din Opel. Motorul VW-ului a sărit la 20 de metri de maşină, în vreme ce din Opel trei sferturi de maşină sunt pur şi simplu pulverizate. VW-ul e înmatriculat în Danemarca. BZI scrie că şoferul a scăpat aproape nevătămat şi a fost testat cu aparatul etilotest, având o alcoolemie de 0,55mg/l  alcool în aerul expirat.

Radu NEAGU

Citeste in continuare

StiriEst

Momentul când o soţie îşi surprinde soţul cu amanta, goi, în maşină, şi îi filmează (video)

Publicat

on

De catre

Momentul când o soţie din Gorj îşi surprinde soţul cu amanta, goi, în maşină, şi îi filmează a devenit viral pe Facebook. Femeia înşelată i-a cerut amantei să plece acasă dezbrăcată şi i-a luat hainele. O femeie din Gorj şi-a surprins soţul în maşină cu amanta chiar în timpul unei partide de amor. Cei doi erau dezbrăcaţi, iar nevasta înşelată i-a luat hainele amantei, în timp ce filma totul. Soţia bărbatului a dat buzna în maşina în care avea loc o scenă fierbinte, cu telefonul mobil în mână, filmând. Bărbatul a fost luat prin surprindere de soţia lui: „Mă, stai potolită. Cu cine venişi?”, o întreabă el, cu voce stinsă. „Păi de când te urmăresc eu..”, i-a răspuns nevasta. Aceasta a filmat toată acţiunea de demascare a infidelităţii soţului său şi i-a luat hainele amantei. Nevasta geloasă a ameninţat-o că va merge să i le arate, împreună cu filmarea, soţului acesteia şi şefilor ei, la „spital”.  

„Dă-mi, fată, hainele încoace!”, i-a cerut amanta. „Nu-ţi dau nimic. Mergi cu mine în pielea goală.”, i-a răspuns nevasta înşelată.

Citeste in continuare

StiriEst

Grav accident la Negresti! Doi oameni raniti dupa ce o masina s-a rasturnat

Publicat

on

De catre

Garda II Negrești din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui intervine în localitatea, drumul spre Frenciugi (în apropiere de releu) la un accident rutier în care este implicat un autoturism marca Opel și două persoane. Autoturismul s-a răsturnat pe un drum în pantă, atât soferul, cât și pasager din dreapta fiind răniți. Au fost alocate și două ambulanțe aparținând SAJ Vaslui. Pasagerul primește îngrijiri medicale, iar pompierii îl caută pe șofer. Martorii accidentului spun că șoferul era lovit destul de puternic… Acțiunea este în dinamică.

Citeste in continuare

StiriEst

Trei taţi din Piatra Neamţ au făcut cu lavabilă o trecere de pietoni, pe o stradă din oraş, şi au ajuns la Poliţie

Publicat

on

De catre

Trei taţi din Piatra Neamţ au făcut o trecere de pietoni pe o stradă din oraş şi au ajuns la Poliţie. Cei trei s-au săturat să îşi vadă copiii puşi în pericol pentru că nu au un loc de traversare, aşa că au rezolvat singuri problema.

Deoarece în zona cartierului 1 Mai – Gara Veche din Piatra Neamţ nu sunt treceri pentru pietoni, câțiva părinți au luat decizia de a rezolva problema, pentru a da posibilitatea copiilor să traverseze în drum spre școală. Aşa că la lăsarea întunericului au desenat pe asfalt o zebră.

Trecerea, însă, va fi desființată imediat, întrucât este realizată cu vopsea lavabilă, nu respectă dimensiunile și, nu în ultimul rând, este făcută ilegal. La fața locului au fost deja Poliția și Criminalistica, au fotografiat, au efectuat măsurătorile necesare urmând a fi deschis un dosar penal.

Polițiștii rutieri au identificat trei bărbați din Piatra Neamț, bănuiți că ar fi marcat o trecere pentru pietoni pe o stradă din municipiu. Cei în cauză au fost conduși la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor, scrie Ziar Piatra Neamţ.

„La data de 16 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute au marcat o trecere pentru pietoni pe o stradă din Piatra Neamț. Din cercetări a reieșit faptul că, persoane necunoscute ar fi marcat o trecere pentru pietoni pe strada Gara Veche din Piatra Neamț, fără a deține autorizație emisă de autoritățile competente. De asemenea, la fața locului au fost solicitați și lucrători ai unei societăți de prestări servicii publice din cadrul Primăriei Piatra Neamț, care au șters marcajul.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii rutieri au identificat trei bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani, din Piatra Neamț, bănuiți de comiterea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați.”, este comunicatul Poliţiei nemţene.

Adriana ADAM

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est