Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Batrani tinuti in mizerie, afaceri profitabile la Protectia Copilului

Publicat

on

Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui este condusă de 17 ani de acelaşi director, Ionel Ştefănică Armeanu, un soi de amorez al PSD si un foarte apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu. In toti acesti ani de la cea mai mare institutie de stat s-a furat pe rupte, iar unii s-au imbogatit fara numar. Afaceri grele s-au facut si se fac in continuare cu banii statului, toate astea in timp ce batranii mor de foame prin azile, sunt tinuti in conditii deplorabile, iar copiii din centre abia apuca sa se bucure de o ciocolata. Ionel Armeanu stie toate astea, dar este prea ocupat cu impartirea sutelor de miliarde pe care le are pe mana. Cand nu imparte banii institutiei, Armeanu se plimba prin strainatate alaturi de angajatele domniei sale si achita din banii Directiei cazari la hoteluri de lux. Nascut sa fie director, Ionel Armeanu nu sta oriunde, doar nu e un batran sarac care se hraneste cu o zeama lunga intr-un centru mizerabil. Armeanu are masina la poarta, combustibil si bani cu sacosa. Numai leafa vesnicului director depaseste 10.000 de lei. Nu mai vorbim de alte bonificatii care pot tripla salariul unui sef. De ani de zile la Protectia Copilului se fac investiţii supraevaluate, se fragmenteaza valorile contractelor pentru a fi atribuite direct si pentru a se putea incasa spagi grase. De asemenea, institutia condusa de Armeanu achita pe banda rulanta lucrări fără a fi realizate si plateste studii în mod nelegal angajaţilor privilegiaţi.

Sute de mii de euro se scurg din buget in contul unei fundatii care ii doneaza lui Ameanu o masina

Fundatia Sera Romania, in colaborare cu DGASPC Vaslui, deruleaza afaceri frumoase, pardon parteneriate profitabile. Scopul acestor parteneriate este la prima vedere unul cel putin laudabil. Pana aici, totul bine si frumos. Daca urmarim insa cu atentie lucrurile, constatam ca faptele este ca faptele Fundatiei Sera Romania, costa cam
mult. Pentru un singur proiect, din bugetul public s-au dus in conturile fundatiei aproape 200.000 de euro. De cele mai multe ori, banii sunt alocati pentru elaborarea de metodologii. De exemplu in vederea prevenirii abandonului copiilor si strategii asisderea! Mai concret, fundatia primeste periodic saci cu bani si in schimb incearca sa ii convinga pe vasluienii care nu au ce manca, sa nu-si abandoneze copiii in centrele de plasament ale Protectiei Copilului! Tot specialistii fundatiei spun ca discuta cu familiile sarace de la noi care nu au un chior in buzunar si incearca sa le convinga sa isi trimita copiii la scoala. O imensa vrajeala aruncata pe piata, vrajeala care are rolul de a masca sutele de mii de euro care se scurg prin bunavointa lui Armeanu in conturile celor de la SERA Romania. Mii de familii din judet abia reusesc sa supravietuiasca, iar batranii care ajung prin azile sunt bataia de joc a sistemului condus de Ionel Armeanu, un director caruia ii plac banii si iubeste luxul. Saracii judetului nu pot fi ajutati cu niste povesti de adormit copiii, spuse de o fundatie. Intre Armeanu si Fundatia Sera Romania exista o legatura stransa, in conditiile in care din bugetul public se duc in conturile fundatiei sume uriase de bani. In tot acest timp asistentii maternali se chinuie sa ii faca oameni pe orfanii abandonati sau scosi din familiile pe care “specialistii” Fundatiei SERA nu i-au convins ca nu e bine sa ii abuzeze, sa ii abandoneze. Au luat in schimb caruta cu bani, iar Armeanu este si el fericit. Isi plimba dosul intr-o masina despre care se spune ca e primita donatie, iar combustibilul institutiei il foloseste sa se plimbe pe unde ii pofteste inima.

Furt pe fata
Sume uriaşe a investit în ultimii doi ani Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui în modernizarea unui centru de plasament, rămas fără copii din anul 2014, dar care este folosit ca hotel pentru invitaţii instituţiei.
Cel mai mare prejudiciu descoperit de Curtea de Conturi în urma controlului de audit realizat la DGASPC Vaslui a fost înregistrat la Centrul de plasament Elena Farago din Bârlad, care a fost închis în anul 2014, pentru că nu mai avea copii. 
Potrivit raportului întocmit de Curtea de Conturi, la Centrul de plasament Elena Farago Bârlad au fost efectuate în perioada 2015-2016 mai multe lucrări de construcţii, reparaţii capitale, lucrări de instalaţii termice, sanitare , electrice, care au atins un volum de fonduri de peste 1,2 milioane lei. Lucrările au fost contractate de un singur furnizor, prin achiziţie directă, echipa de audit constatând că pentru aceste investiţii a fost divizată valoarea contractelor. Toate astea la ordinul si cu aprobarea lui Ionel Armeanu. În plus, lucrările de moderinzare realizate la centrul de plasament, în ciuda bugetului important alocat, au fost realizate fără a fi prevăzute în planul de investiţii aprobat de Consiliul Judeţean Vaslui, instituţia în subordinea căreia funcţionează DGASPC. Dar cine sa il certe pe domnul Armeanu, el poate face ce vrea cu banul public.
Pe lângă modernizarea clădirii, inspectorii Curţii de Conturi au constatat că în Centrul de plasament Elena Farago au fost cheltuite sume importante şi pentru dotarea unităţii: mobilier, maşini de spălat, aparate de aer condiţionat, maşini de gătit etc care nu aveau numere de inventar şi care, de asemenea, nu s-au regăsit în programul de investiţii pe anul 2015-2016.
”Fondurile pentru derularea acestor lucrări de investiţii nu au fost fundamentate şi nu au fost reflectate în programul de invetiţii, parte din proiectul de buget pe anul 2016 al DGASPC Vasluiînaintat către Consiliul Judeţean. Aceste lucrări de natura investiţiilor şi asimilate investiţiilor nu se regăsesc nici în anexele privind cheltuielile de investiţii”, raport Curtea de Conturi.
Centrul de plasament Elena Farago a rămas fără copii din aprilie 2014. Atunci,  ultimii 14 copii care erau instituţionalizaţi în acest centru au fost redistribuiţi în alte unităţi din cadrul DGASPC Vaslui. După ce a fost modernizat, centrul de plasament Elena Farago a fost folosit de conducerea Direcţie pe post de hotel pentru invitaţii care participau la diverse activităţi organizate de DGASPC. Activitati care de asemenea au supt din banii publici mii de euro.
Deşi a rămas fără copii, centrul de plasament are şi în prezent angajaţi şi chiar director. Graţiela Mohor-Obreja este director Centrului de Plasament Elena Farago, dar în pralel este şi preşedinta unei asociaţii sociale care are sediul chiar în clădirea centrului de plasament. Consiliul Judeţean Vaslui a aprobat în anul 2016 darea în folosinţă cu titlul gratuit, pe o durată de trei ani, a două spaţii din cadrul centrul de plasament, Asociaţia de Servicii Sociale Măscurei, a cărei preşedintă este directoarea Graţiela Mohor-Obreja.
Sorin SAIZU

StiriEst

Episcopul Ignatie la intalnirea cu tinerii ortodocsi: “Aveti grija de cerul sufletului vostru”

Publicat

on

De catre

Episcopul Huşilor, Ignatie, i-a sfătuit, sâmbătă, pe participanţii la cea de-a doua ediţie a Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi din Vaslui să evite excesele de orice fel şi clipele care pot le pot transforma sufletul într-un iad al vieţii.

‘Cerul pe care îl avem deasupra noastră este senin. El poate să fie înnorat, mohorât, însă rămâne tot cer, chiar şi atunci când fulgeră, când tună, când este vreme năprasnică. Cerul rămâne tot cer. Nu este cer numai atunci când este soare, când este senin, când avem posibilitatea de a-l contempla. Prin urmare, cred că şi sufletele noastre şi mai cu seamă ale voastre, ale tinerilor, ar trebui să fie precum cerul. Să aveţi această conştiinţă pe tot parcursul vieţii voastre, pe tot parcursul traiectului biografic pe care Dumnezeu vi-l pune în faţă. Să vă gândiţi că oricâte zile mohorâte, oricâte momente de încercare aţi avea, care fac parte din inerenţa vieţii noastre, să ştiţi că cerul sufletului vostru rămâne tot cer. Să evitaţi răutatea care vă schimonoseşte, care vă desfigurează sufleteşte! Luptaţi cât mai mult, cât vă stă în putinţă, să fiţi în permanenţă, în orice moment un cer, atât pentru voi înşivă, cât şi pentru cei din jurul vostru. (…) De aceea, îndemnul pe care vi-l dau este să aveţi grijă de cerul sufletului vostru’, a spus Episcopul Huşilor.

Reuniunea de sâmbătă a fost organizată de Episcopia Huşilor şi de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Vaslui. Invitat este Peter Hurley, un irlandez stabilit de 25 de ani în România.

Întâlnirea are tema ‘Tradiţie şi modernitate, istorie şi prezent pentru tânărul contemporan. Satul românesc’ şi reuneşte la Vaslui sute de tineri de pe tot cuprinsul eparhiei şi invitaţi din Mitropolia Basarabiei.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Vaslui şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Citeste in continuare

StiriEst

Pericol de explozie intr-o parcare din centrul Vasluilui VIDEO

Publicat

on

De catre

S-a dat alarma noaptea trecuta intr-o parcare din Vaslui. Cativa vasluieni care treceau prin zona au observat cum dintr-o duba ieseau fum si flacari si au chemat ajutoare. Proprietarii masinilor din apropiere s-au grabit sa isi indeparteze autoturismele, de teama unei explozii. Un echipaj de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vaslui s/a deplasat la fata locului. Duba cuprinsa de foc era  plina cu produse si solutii de curatenie, usor inflamabile. Soferul a facut un atac de panica si a avut nevoie de ajutorul medicilor. Potrivit primelor informatii, incendiul ar fi pornit de la o tigara.

Citeste in continuare

StiriEst

Copil de un an in stare grava dupa ce a inghitit otrava

Publicat

on

De catre

Elicopterul SMURD Iasi va ateriza in circa 25-30 minute, în municipiul Huși, pentru a prelua un copil în vârstă de un an care a ingerat accidental otravă pentru purici.

Citeste in continuare

StiriEst

Tânărul mort la Iaşi, după ce a zburat cu BMW-ul de pe şosea, trecuse de radar cu 155 km/h

Publicat

on

De catre

Madalin, tânărul de 21 de ani care şi-a pierdut viaţa în accidentul de la Ruginoasa, după ce a zburat cu BMW-ul de pe şosea şi s-a răsturnat pe câmp, fusese înregistrat de radar, cu doar câteva momente înainte de accident, cu 155 de kilometri la oră.

Poliţiştii au încercat să-l oprească, pornind în urmărire cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, însă l-ar fi pierdut pe şoferul BMW-ului, din cauza vitezei superioare a maşinii acestuia.

Tânărul mort la Iaşi, după ce a zburat cu BMW-ul de pe şosea, trecuse de radar cu 155 km/h

Un tânăr de 21 de ani, care se afla la volanul unui BMW, a murit în accidentul de la Ruginoasa, după ce maşina care gonea cu o viteză fantastică a ieşit de pe şosea şi s-a răsurnat de mai multe ori pe câmp. Alături de el, se afla şi o pasageră de 15 ani, care a fost rănită grav. Tânărul conducea un autoturism marca BMW, cu volanul pe partea dreaptă.

Detalii neştiute au apărut despre accident şi se pare că şoferul fusese înregistrat de radarul Poliţiei cu 155 de kilometri la oră. Poliţiştii ar fi pornit după el, dar nu au reuşit să-l oprească, scrie bzi.ro.

La un moment dat, din cauza vitezei, tânărul a pierdut controlul volanului într-o curbă la dreapta şi s-a răsturnat de mai multe ori pe câmp. Şoferul nu ar fi purtat nici centura de siguranţă şi a fost proiectat prin parbrizul maşinii, decedând pe loc. O tânără de 15 ani, pasageră, a rămas încarcerată în ce mai rămăsese din BMW şi a fost transportată de urgenţă la spital.

„In cauza a fost deschis un dosar penal pentru ucidere si vatamare corporala din culpa. Cercetarile continua pentru stabilirea intregii situatii de fapt”, a precizat Ioana Bilea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

Citeste in continuare

StiriEst

A fost prins și arestat autorul dublei crime din Vaslui. Este un recidivist eliberat condiţionat

Publicat

on

De catre

Un tânăr în vârstă de 24 de ani din judeţul Vaslui, principalul suspect în cazul a doi bătrâni, soţ şi soţie, a fost reţinut pentru 24 de ore. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, bărbatul, cunoscut cu antecedente penale, era din aceeaşi localitate cu victimele şi ar fi intenţionat să sustragă bunuri din gospodăria bătrânilor, dar a fost surprins de aceştia. „În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi violare de domiciliu, urmând ca încadrarea juridică să fie stabilită în funcţie de cercetările aflate în derulare”, au declarat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Presupusul autor urmează să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Doi bătrâni dintr-o comuna vasluiană, soţ şi soţie, au fost găsiţi decedaţi în gospodărie, joi, de o femeie care îi ajuta la treburile casnice, aceasta anunţând incidentul la numărul de urgenţă 112.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est