Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Managerul Ana Rinder vrea performanta! Medicii vasluieni, instruiti de medici din Israel

Publicat

in

Sambata si duminica se va desfasura la Vaslui, Seminarul de Medicină de Urgență în Pediatrie, organizat de Spitalul de Urgenta Vaslui , Rotary Club Vaslui, Rotary Republica Moldova si Cluburi Rotary din Israel. 18 medici pediatri, urgentisti si ATI din Moldova vor participa la prezentările susținute de specialiștii israelieni, acreditați de Academia Americană de Pediatrie (AAP). Managerul Spitalului de Urgenta Vaslui, Ana Rinder, sustine ca este un eveniment care aduce un plus de valoare pentru unitatea medicala. Ea a accentuat importanța desfășurării acestui eveniment pentru cadrele medicale din Moldova, dar si de peste Prut. Vor fi aduse în discuție protocoalele terapeutice actuale în unele dintre cele mai frecvente și grave boli întâlnite în medicina de urgență pediatrică, cursul având și o parte practică, în care toți participanții vor fi implicați, fie individual, fie lucrând în echipă. Vor fi posibile simulări de cazuri, medicii cursanți având la îndemână manechine performante de resuscitare conectate la monitoare de supraveghere, astfel încât sa se poata vedea la modul real impactul deciziilor medicale asupra parametrilor vitali ai “pacientului”, ca în situațiile reale.

Medicii din Israel sustin si ei că, “salvând o viață, poți să salvezi o lume întreagă”. Seminarul de Medicină de Urgență în Pediatrie este predat de doctori specialiști, acreditați de Academia Americană de Pediatrie (AAP) să predea un astfel de curs. “Scopul seminarului, care se desfășoară în Vaslui este de a educa – nu de a certifica o competență. Acest seminar oferă medicilor informațiile necesare pentru managementul (evaluarea și intervenția promptă terapeutică) situațiilor de urgență pediatrică, medicală și traumatică, atât în prespital, cât și spital – camerele de gardă ale secțiilor de pediatrie și unitățile/compartimentele de primire urgență. Este un lucru inedit si cu siguranta nu va fi ultimul. Exista si trei work-shopuri practice si din aceasta cauza am selectat doar 18 medici din multele solicitari. Se va lucru cu grupe de cate 6 cadre medicale, acesta este numarul maxim. Se va lucra pe manechine profesioniste. Numai de la SJU Vaslui vor fi 8 medici. Cursul de ”Medicină de Urgență în Pediatrie” a fost conceput pentru a oferi cunoștințe de bază în medicina de urgență pediatrică furnizorilor de servicii medicale care, prin departamentele lor, asigură asistența medicală sau medico-chirurgicală copiilor”, a declarat managerul Ana Rinder.
Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.