Conecteaza-te cu noi

StiriEst

O fetiță merge flămândă la școală: ”Mi-aș dori să mănânc biscuiți”

Publicat

in

O fetiță în vârstă de 9 ani din Vaslui merge flămândă la școală
Ea susține că sunt zile în care se duce flămândă la școală și că și-ar dori să mănânce ‘biscuiți’, ‘un piure cu carne, o salată’.
Ea mai are patru frați, cel mai mare având 16 ani. El a abandonat școala pentru a munci cu ziua. Tatăl lor s-a îmbolnăvit și a căzut la pat în urmă cu trei ani, iar banii în casă îi aduce mama. Cei șapte trăiesc din ajutorul social și din alocațiile celor mici. Venitul total în casă, lună de lună, este de aproximativ 800 de lei.
Mama Roxanei susține că uneori nu mănâncă și că și-ar dori ‘un frigider’ pentru a avea ‘unde pune mâncarea.
„Mi-aş dori un frigider ca să avem unde pune mâncarea. (…) Nu pot să îmi dau copiii mai departe la şcoală. E foarte greu. Iau cartofi, fasole, mai puţin carne”, susține mama celor cinci copii.
Reporter: Sunt zile când te duci flămândă la şcoală?
Roxana: Da. Se întâmplă des. Ceilalţi copii au pachete. Eu, nu. Mie mi-ar plăcea să mănânc biscuiţi. Mă simt rău…
Reporter: Ți-ar plăcea altceva?
Roxana: Un piure cu carne, o salată. Cam atât…”.
În acest timp: 9 miliarde de lei pe an pentru pensii speciale. Doar Tudorel Toader ia din pensie 27.000 de lei. Șoferul lui Ciorbea: salariu de 4100 de lei.
Cum o puteți ajuta pe Roxana, eleva din Vaslui care merge zilnic flâmândă la școală
Dacă doriți să îi ajutați, adresa lor este: destinatar Cristina și Vasile Pruteanu, sat Pușcași, comuna Pușcași, județul Vaslui.
În principal, ar fi nevoie de materiale de construcție, deoarece casa stă să cadă peste familie, iar în mai puțin de 2 luni vine iarna.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.