Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Video-PS Ignatie la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva

Publicat

on

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iași, în cadrul manifestărilor dedicate sărbătorii hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.
Adresându-se pelerinilor din toată țara, veniți în aceste zile la Iași, Ierarhul Hușilor i-a îndemnat ca, prin tot ceea ce fac, să caute sfințenia, ca împlinire a vocației de creștin:
„Avem în suflet harul și puterea pe care Dumnezeu ne-o dă de fiecare dată când participăm la Sfânta Liturghie. Venim la biserică, îi căutăm pe Sfinți pentru că vrem să fim oameni frumoși la suflet.
Lumea este desfigurată din punct de vedere spiritual. Abdică de la valorile Evangheliei. Noi suntem chemati să ne facem sufletul frumos. Acest lucru ne învață sfinții! Chemarea fiecărui om este sfințenia! Toți avem această vocație!”
Ce înseamnă să fii aproape de Dumnezeu?
„Înseamnă să îți asumi Evanghelia la modul foarte responsabil și serios. Să îți adâncești în inima ta, în conștiința ta, cuvintele lui Hristos, încât să simți că ele fac parte din ființa ta. Să simți că nu există nicio breșă, niciun hiatus între ceea ce îți cere Dumnezeu și ceea ce ești tu ca om. Să vrei să fi omul care răspândește în jurul lui lumina și frumusețea spirituală, căldură, bunătate și multă gingășie! (…)
Sfinții ne ajută pe fiecare dintre noi să ne dăm seama cam pe unde suntem. Căci pentru ei nimic nu era neserios, ci totul căpăta o maximă responsabilitate. (…)
Hristos este unica noastră referință. Dacă nu ne uităm la el, ne pierdem, oricât de inteligenți am fi. (…) Oriunde să se vadă că esti omul lui Hristos. Să crezi în valorile Evangheliei și să le metabolizezi în ființa ta. Avem nevoie de oameni în care să vezi că transpare Dumnezeu prin tot ceea ce fac, prin modul cum gândesc, cum relaționează, cum se comportă!”

StiriEst

Accident cu patru victime. O fetita este in stare grava

Publicat

on

De catre

Grav accident de circulatie in dreptul licalitatii Costesti din judetul Vaslui. Doua masini sunt implicate, iar in urma coliziunii au rezultat patru victime printre care doi copii. O fetita in varsta de 5 ani este in stare grava, iar medicii de la salvare au solicitat interventia elicopterului SMURD. Fata are o ruptura de splina si va fi transportata la Iasi. 

“Mă aflam întâmplător în zonă și am nimerit în mijlocul unui accident rutier la Stâna Costești. Erau patru victime doi adulți și doi copii. Cel mai grav o fetiță de 5 ani cu traumatism toracoabdominal și șoc hemoragic. A fost stabilizată de un echipaj B2 de la SAJ , predată apoi la TIM și preluată în final de elicopter și dusă la Iași”, a spus medicul Dan Ungureanu.

Citeste in continuare

StiriEst

Elev electorcutat la scoala. A bagat incarcatorul de la telefon in priza, apoi in gura

Publicat

on

De catre

Un elev in varsta de de 14 ani, din judetul Vaslui, s-a electrocutat la scoala. Copilul si-a conectat incarcatorul telefonului la priza de 220W iar capatul l-a bagat in gura. 

Incidentul s-a petrecut la scoala din localitatea vasluiana Gârdesti. Elevul in varsta de 14 ani a vrut sa faca o gluma in fata colegilor. Si-a conectat incarcatorul telefonului la priza din sala de clasa, iar capatul l- a bagat in gura. A cazut la podea si a ramas fara cunostinta cateva minute. Alertati de tipetele copiilor, profesorii au sunat la 112, iar un echipaj de la Serviciul de Ambulanta a fost trimis la fata locului. Copilul a fost gasit constient, a fost preluat de catre echipajul medical si transportat la spital, el avand o rana pe limba.

Citeste in continuare

StiriEst

Un gălăţean și-a ţinut mama moartă în casă patru luni, pentru a-i încasa pensia

Publicat

on

De catre

Caz revoltător într-o comună din Galaţi! Un bărbat şi-a ţinut mama moartă în casă, timp de patru luni, pentru a-i încasa pensia.

Isprava a fost descoperită chiar de poştaşul care îi aducea banii femeii. Îngrijorat că nu o mai văzuse pe bătrână de mult timp, acesta a anunţat poliţia. Bărbatul este cercetat acum pentru ucidere din culpă. Oamenii legii nu exclud să-şi fi lăsat mama să moară.

Patru luni a locuit bărbatul cu mama moartă în casăşi nimeni nu a bănuit nimic. Ba chiar, la magazinul din sat, făcea cumpărături ca pentru doi. În tot acest timp, el a încasat pensia bătrânei, de 800 de lei. Pentru că în ultimul timp, femeia nu mai ieşise să ia banii, poştaşul şi-a dat seama că se întâmplă ceva ciudat şi a alertat poliţia.

Poliţiştii au mers imediat acasă la persoana în cauză şi într-una dintre încăperile locuinţei au găsit corpul neînsufleţit al femeii aflat într-o avansată stare de descompunere. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei – Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galaţi

La audieri, bărbatul le-a spus oamenilor legii că bătrâna a murit din cauze naturale şi că i-a ascuns cadavrul pentru că nu avea bani de înmormântare. Vecinii cred însă altceva. Poliţiştii fac acum anchetă şi au deschis pe numele bărbatului dosar penal. Bătrâna mai avea doi fii, care sunt plecaţi la muncă în străinătate.  

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est