Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Mesajul Patriarhului Daniel citit la Iasi de către Preasfințitul Ignatie

Publicat

in

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași a culminat astăzi, 14 octombrie 2018, cu slujba Sfintei Liturghii arhierești dedicată hramului, la care au participat 20.000 de credincioşi, în timp ce alți 11.000 de pelerini așteptau cu răbdare la rând pentru a se închina la sfintele moaște ale Cuvioasei și ale Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina. Sfânta Liturghie în cinstea Ocrotitoarei Moldovei a fost oficiată pe o scenă amenajată pe bulevardul Ştefan cel Mare de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ghiorghios, Mitropolit Kitrous, Katerini şi Platamonas împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și alți 20 ierarhi din ţară şi străinătate.
După citirea Evangheliei, Preasfințitul Părinte Ignatie al Hușilor a citit mesajul de binecuvântare al Preafericitului Daniel, către pelerinii prezenți la Liturghia hramului Sfintei Parascheva din acest an de la Iaşi, intitulat „Prin cinstirea moaștelor sfinților participăm la sfințenia şi harul lor”.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.