Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Fata sarmana din Puscasi se muta in casa noua! Lucrarile de constructie incep astazi

Publicat

in

Oamenii cu suflet s-au mobilizat in numar mare pentru a o ajuta pe Roxana, fetița din Puscasi care își dorea un piure cu carne. Familia Roxanei va avea o casă nouă până de Crăciun. Lucrarile de constructie vor fi demarate chiar astazi, iar proiectul a fost deja realizat. Fundația ”Casa Share”, coordonată de ieșeanul Bogdan Tănasă, a anunțat pe pagina de Facebook că luni vor începe lucrările pentru un nou cămin construit pentru familia Roxanei, fetița care a impresionat milioane de români cu povestea sa. Povestea trista a fetei din Puscasi
a fost văzută de milioane de oameni si cateva mii dintre ei au facut sau au anuntat ca vor face donatii.
”Asta înseamnă pentru mine o Sărbătoare: să NU lași un copil flămând !
Roxana vroia să mănânce pâine cu piure și biscuți !
O să primească mai mult: o casă nouă până de Crăciun. Așa îl simt eu pe Dumnezeu în sufletul meu !!
Luni săpăm fundația la Casa Share 19”, a anunțat pe Facebook asociația ”Casa Share”.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop





Cazul Roxanei a devenit extrem de cunoscut, după ce fetița a mărturisit că a mers de multe ori flămândă la școală, iar tot ce își dorește este un piure cu carne. Oamenii s-au mobilizat, iar până de Crăciun familia fetiței are șanse să se mute în casă nouă.
O puteți susține pe Roxana și familia ei cu un Sms la 8844 cu mesajul: CASA
Sau puteți folosi următoarele date de contact.
Tanasa Bogdan, Banca Raiffeisen, Iasi, Romania, cod postal 700049:
Cont IBAN in Lei: RO37 RZBR 0000 0600 0633 4312
Cont Iban in EURO: RO29 RZBR 0000 0600 0357 8104
Cod Swift: RZBR, COD Bic: ROBU la ambele conturi !
PayPal: bogdantanasa75@yahoo.com
Numar de telefon: 0040757451919

La initiativa Preasfintitului Ignatie, episcopul Husilor, parintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, a mers la Puscasi la familia Roxanei. Copiii, patru la numar, au primit de la Episcopie mancare gatita, exact ce au vrut ei. De asemenea, au primit si o suma de bani pentru a se putea descurca in zilele ce vin. Episcopul Ignatie este decis sa il ajute de fratele Roxanei, sa mearga la scoala. Copilul a abandonat cursurile din cauza saraciei, dar acum are sansa sa isi construiasca un viitor. Familia Prutianu traieste din ajutorul social si din alocatiile celor mici. Venitul total in casa, luna de luna, este de aproximativ 800 de lei. Cand s-au trezit cu parintele Beregoi in curtea lor saracacioasa, chipurile copiilor s-au umplut de bucurie. Cei mici intrebau: ne-ati adus piure, carne, ciorba si clatite?
Intrebata ce isi doreste, Roxana i-a povestit parintelui Beregoi ca cea mai mare dorinta a ei este sa aiba o casa mai frumoasa. Copila mai vrea sa invete carte si sa ajunga medic pentru a-si vindeca tatal care de de trei ani este tinut la pat de boala.

Roxana mai are acasa patru frați, cel mai mare având 16 ani. El a abandonat școala pentru a munci cu ziua. Tatăl lor s-a îmbolnăvit și a căzut la pat în urmă cu trei ani, iar banii în casă îi aduce mama. Baiatul va relua scoala, va sustine examenul de capacitate si se va inscrie mai apoi la un liceu. De acest lucru va avea grija Preasfintitul Ignatie.
“Este o bucurie imensa, nu ma pot opri din plans. Cand ii vad pe copii bucurosi, nu imi mai trebuie nimic. Nu m-am asteptat la un asemenea ajutor. Noi suntem oameni credinciosi! Ii multumim Preasfintitului pentru acest ajutor. Parintele care a venit la noi ne-a adus mare bucurie”, a spus Cristina Prutianu, mama Roxana. Femeia povesteste ca oricat ar munci, nu poate sa isi dea copiii mai departe la scoala. “E foarte greu, abia am ce sa le dau sa manance, le cumpar cartofi, fasole, carne foarte rar. Eu de multe ori nu mananc, sa le ajunga lor”, mai spune mama celor cinci copii.
Cum o puteți ajuta pe Roxana? Adresa ei este: destinatar Cristina și Vasile Pruteanu, sat Pușcași, comuna Pușcași, județul Vaslui.
În principal, familia ar avea nevoie de materiale de construcție, deoarece casa stă să cadă, iar în mai puțin de 2 luni vine iarna. Reprezentantii Episcopiei Husilor au anuntat ca vor ajuta familia Roxanei si pe viitor.
Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.