CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Tineri inimosi sar in ajutorul familiilor lovite de soarta. Le duc alimente, haine, electrocasnice, jucarii…

Publicat

in

Alti oameni cu suflet au ajuns la casa Roxanei din Puscasi. S-au dus incarcati cu alimente, haine, jucarii, pilote, paturi. Intre timp la Puscasi au inceput lucrarile de constructie la noua casa. Unul dintre coordonatorii campanie de ajutorare este plutonierul major Andrei Ghiorghieș. Alături de alți colegi și oameni cu sufletul mare aduna frecvent ajutoare pentru sarmani.
“Am ajuns la Roxana,fetita din #Puscasi, cu o situatie financiara grea…s-au bucurat de cele aduse,au cam tot ce le trebuie,asta datorita voua,oamenilor:alimente,haine,jucarii,pilote,paturi etc. Au inceput deja lucrarile de constructie pentru noua casa, datorita celor de la CasaShare….Nu ramane decat sa le dorim copiilor si parintilor multa sanatate si fericire”, a scris pe contul sau de facebook Andrei Ghiorghies, unul din tinerii care a sarit in ajutorul Roxanei si care a demarat prin intermediul retelelor de socializare o campanie de strangere de fonduri. Andrei lucreaza la ISU Vaslui si se bazeaza mereu pe sprijinul semenilor. Faptele bune nu se opresc insa aici! Andrei si prietenii sai ajuta de ani buni familiile nevoiase din Vaslui. Acum s-au decis sa dea un sprijin unei alte familii greu incercate. Este vorba despre un tată din Parpania-Negresti care creşte 6 copii ajutat doar de mama lui. Omul are mare nevoie de ajutor. Toţi opt stau într-o locuinţă de chirpici, iar sătenii şi-au făcut milă şi i-au ajutat să construiască o casă decentă. În urmă cu 6 ani, soţia a plecat de acasă, iar soţul a rămas să grijească împreună cu mama lui cei 6 copii ai familiei, cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani.

Andrei si colegii sai vor pune umarul la constructia casei
Abandonaţi de mamă, șase copii trăiesc într-o cocioabă la marginea civilizaţiei. Unii din ei merg la şcoală! De multe ori desculţi, că n-au cu ce se încălţa. Din păcate, sărăcia şi lipsurile vin, de obicei, „la pachet” cu alte necazuri. Cei patru minori trăiesc doar din alocaţie şi din puţinii bani pe care îi prmeşte tatăl lor, muncind prin sat, cu ziua. Însă nu mereu!


“Nu mai zabovim prea mult caci ne asteapta o alta familie din satul Parpanita-Negresti ,
6 copii părăsiți de mama si traiesc in grija tatalui dar si a preotului Paraschiv Vasilica. In urma unui mesaj primit de la un cetatean despre aceasta familie,ne-a impresionat povestea lor si am decis sa-i ajutam asa cum putem. Suntem pregatiti sa le ducem alimente,rechizite,materiale de constructii si impreuna cu prietenii si colegii de serviciu sa participam la tencuitul casei, turnatul sapei sau orice alta munca e nevoie pentru finalizarea constructiei casei in timp cat mai scurt, ca pana de sarbatori cei mici sa se bucure de noua locuinta. Oricine doreste sa dea o mana de ajutor este binevenit in echipa noastra! Copii, venim sa va ajutam!” a mai dezvaluit Andrei Ghiorghies pe contul sau de facebook.

Preotul din sat si-a asumat o sarcina grea. Le construieste o casa
De opt ani, un preot din judeţul Vaslui încearcă să schimbe viaţa oamenilor din satul pe care îl păstoreşte, venind în sprijinul familiilor sărmane şi luptând să-i salveze de la analfabetism pe copiii care vor să renunţe la şcoală. Preotul Vasilică Paraschiv Mihai are 39 de ani, iar din anul 2007 slujeşte la în satul Parpaniţa. Problema este că banii din donaţii pentru casa celor sase copii s-au terminat, iar locuinţa nu are acoperiş, geamuri sau ușă. Omul este disperat, mai ales că se gândeşte că vine frigul şi copiii, toţi şcolari, au nevoie de un loc călduros. Preotul din sat ştie despre situaţia cruntă prin care trec cei opt fraţi şi ca să-i ajute, a strâns donaţii de la localnici şi din ţară.
Tatăl copiilor lucrează cu ziua şi singurii bani pe care pot conta cele opt suflete din casă, vin din alocaţiile copiilor, 1000 de lei şi din pensia bătrânei, 200 de lei. Banii însă le ajung cu greu pentru mâncare şi haine. Copiii sunt cuminţi şi îşi ajută bunica în gospodărie. Preotul spune că a început lucrările pentru o casă în urmă cu 2 ani, dar cu 20000 de lei a reuşit să ridice doar o parte din construcţie. Acum are nevoie de aceeaşi sumă pentru a termina locuinţa.
”Trebuie să punem acoperiş, să închidem casa, sunt lucrări de făcut. Ce nu poate omul, poate Dumnezeu. Încercam să cerem la cât mai mulţi oameni sprijinul să terminăm lucrările şi copiii să se bucure de o casă nouă, copiii să aibă şi ei o masă să îşi face temele”, spune preotul satului. Orice ajutor în materiale de construcţii, haine sau rechizite este mană cerească pentru aceşti copii, vizitati de curand si de Preasfintitul Ignatie care a facut apel la bunavointa semenilor.
Pentru donații sau orice alte informații aveți la dispozitie următoarele numere de telefon:
0756.973. 626 Andrei Ghiorghies
0747.830.497 Razvan Cazacu
Sorin SAIZU

Populare