Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Focar de meningită la o grădiniţă din Suceava. Mai mulţi copii au ajuns de urgenţă la spital

Publicat

in

Focar de meningită la o grădiniţă din Suceava. Mai mulţi copii au ajuns de urgenţă la spital, iar grădiniţa a fost închisă. Direcţia de Sănătate Publică a deschis o anchetă.
Totul s-a întâmplat la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9 din Burdujeni, iar potrivit autorităţilor trei copii cu vârsta de 5 ani se află deja sub tratament la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.
“Vă informăm că la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9 din Burdujeni evoluează un focar de meningită acută virală. Date fiind potenţialul mare de contagiozitate al acestei afecţiuni, gradul mare de aglomerare al acestei unităţi de învăţământ, aprovizionarea deficitară cu substanţe dezinfectante, am propus Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava emiterea unei decizii de închidere temporară a unităţii de învăţământ începând cu data de 24 octombrie, pe perioada necesară efectuării operaţiunilor de dezinfecţie a întregii unităţii preşcolare”, se arată într-un comunicat al DSP Suceava.
Dezinfecţia va fi efectuată de firme specializate, cu substanţe autorizate de Ministerul Sănătăţii, sub supravegherea personalului medical.
“Am solicitat de asemenea să fie informaţi toţi părinţii despre necesitatea prezentării copiilor lor la medic în cazul apariţiei unor simptome de boală. Vom reveni cu informaţii în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice”, se mai arată în comunicatul DSP Suceava.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.