Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ionel, românul mort lângă Pamplona, într-un accident cu un TIR, era tatăl a doi gemeni de doar 4 ani

Publicat

on

Ionel, românul mort lângă Pamplona, într-un accident cu un TIR, era tatăl a doi gemeni de doar 4 ani. El mergea spre casă miercuri în jurul orei 18:00, când scuterul pe care se afla a fost lovit de un TIR şi a luat foc după impact.
Ionel Sipos avea 36 de ani şi locuia de mai mulţi ani la Pamplona. Bărbatul era din Bacău şi era tatăl unei perechi de gemeni, fetiţă şi băieţel, de 4 ani.
Ionel era respectat şi apreciat în comunitatea din capitala Navarrei, fiind un exemplu de integrare. Lucra de 6 ani la Clubul de Tenis din Pamplona, unde era agent de pază, fiind foarte iubit de colegi. Fusese mai întâi om d eserviciu, dar avansase şi câştigase ncrederea şefilor şi acum era agent de pază.
Zeci de mesaje de condoleanţe, toate de la prieteni spanioli ai românului, însoţesc anunţul morţii sale pe pagina de facebook a clubului. De asemenea, mesaje de susţinere pentru tânăra sa soţie şi cei doi copii sunt postate şi pe pagina lui de facebook.
Accidentul în urma căruia a murit Ionel a avut loc miercuri după-amiază, pe N 121, la Oloriz, lângă Pamplona.
Românul călătorea pe scuter spre casă, de la serviciu, şi s-a lovit frontal cu un camion. Scuterul a luat foc instant după impact şi românul, în vârstă de 36 de ani, a murit pe loc.
Accidentul a dus la blocarea totală a şoselei pentru mai multe ore.
Un detaşament de pompieri din Mendevil de Navvara, o ambulanţă de salvare şi mai multe echipaje de poliţie au intervenit la locul accidentului.
Adriana ADAM

StiriEst

Niciun caz nou de coronavirus in ultimele patru zile. Peste 80 de vasluieni s-au vindecat

Publicat

on

De catre

In ultimele zile judetul Vaslui nu a mai inregistrat niciun caz nou de infectie cu coronavirus. De la inceputul pandemiei, in judetul nostru au fost confirmate cu aceasta boala 146 de persoane. Cei mai multi pacienti s-au vindecat, iar in spital mai sunt internati 47. Din pacate au fost inregistrate si 18 decese. Ultimul este al unei batrane in varsta de 

89 de ani de la Caminul Tutova. Aici au fost cele mai multe decese. 

– CARANTINĂ

o În carantină în centre – 221

o Ieșite din carantină – 16

o carantina la domiciliu – 18

– IZOLATE

o izolate – 39

o iesite din izolare – 0

Citeste in continuare

StiriEst

Apel la pacientii vindecati COVID-19 sa doneze sange pentru a-i salva pe cei bolnavi

Publicat

on

De catre

Reprezentantii Centrului de Transfuzii Barlad fac apel la vasluienii care s-u vindecat dupa infectia cu noul coronavirus, sa doneze sange. Plasma prelevata de la pacientii vindecati ii poate salva pe cei care inca se afla in spital. In judetul Valsui sunt peste 80 de persoane vindecate, iar aproximativ 50 mai sunt in spital. “Oameni ca dumneavoastra au avut sansa sa invinga boala. Plasma dumneavoastra are anticorpi contra virusului dupa 14 zile de la externare  si v-ati putea gandi sa ajutati prin gestul dvs o persoana aflata in momente dificile. Conform cu Ordinul M.S.nr.654/22.04.2020,  apelam la cei care aţi fost internaţi în spital pentru COVID-19, confirmaţi prin test RT-PCR pozitiv, vindecaţi şi externaţi în urma RT-PCR negativ, să contactaţi CTS Barlad, după 14 zile de la externare, în vederea programării pentru donarea de plasmă prin procedura de plasmafereză prioritar sau prin donare de sînge total. La prezentare, este necesar biletul de externare din spital. În urma consultului medical şi al rezultatelor analizelor, cei care vor fi declaraţi eligibili vor putea dona. Contact CTS Barlad  0335414490  /  0774667087”, este anuntul CTS Barlad.

Citeste in continuare

StiriEst

Intr-o comuna localnicii trec strada doar cu declaratia pe proprie raspundere

Publicat

on

De catre

Chiar dacă comuna Şcheia este lipită de municipiul Suceava, autorităţiile au hotărât că aceasta nu se află în zona metropolitană.

Duminică, prefectura Suceava a transmis că cetăţenii din localitățile ce se află pe o rază de 30 de km de municipiul, reşedinţă de județ, nu au nevoie de declaraţie pentru a circula. Ieri, însă, s-a revenit asupra deciziei.

Primarul comunei Șcheia spune că este o discriminare la adresa localnicilor din comuna pe care o păstoreşte şi speră că autorităţile judeţene să revină asupra deciziei.

Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia: Cum pot să mă îngrădească pe mine să-mi ceară adeverinţă să intru în Municipiul Suceava? Este posibil aşa ceva? Să scoţi de pe teritoriul unui judeţ, o localitate cu 13 mii de locuitori? Este inadmisibil!

Situaţia este aceeaşi pe mai multe străzi din oraş. Localnicii care vor să treacă strada pentru a face cumpărături, pot primi amendă, dacă nu au asupra lor declaraţie pe proprie răspundere. Localnicii sunt indignaţi de situaţie şi spun că nimeni nu poate delimita unde este comuna Şcheia şi unde este Municipiul Suceva. Zonă Metropolitana Suceava a fost constituită în anul 2011, iar comuna Şcheia nu a făcut parte din aceasta.

Ana IOSIF

Citeste in continuare

StiriEst

Cine va fi urmasul IPS Pimen la Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor

Publicat

on

De catre

Oficialii Bisericii Ortodoxe şi-au prezentat regretele pentru moartea Înaltpreasfinţitului Pimen.

  • Eparhia va fi administrată Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.
  • Părintele se va ocupa de aceasta temporar.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe din România, Vasile Bănescu, a anunţat că eparhia va fi administrată temporar de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, şi episcopului vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul. Şi tot ei vor fi cei care se vor ocupa de slujba specială de înmormântare, specifica înalţilor ierarhi.

Ana IOSIF

Citeste in continuare

StiriEst

Inca 14 milioane de lei pentru extinderea parcului Copou. Doua milioane sunt din bugetul local

Publicat

on

De catre

Potrivit unei hotărâri aprobate de Consiliul Local Vaslui, valoarea totală a proiectului privind extinderea parcului Copou se  ridică la suma de 14.271.546 lei (inclusiv TVA). Din valoarea totală, contribuția proprie a Primăriei Vaslui este în cuantum de 2.176.345 lei (inclusiv TVA) reprezentând contribuția de 15,4 % din valoarea eligibilă a proiectului și cheltuieli neeligibile în valoare de 184.531 lei.

” Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Pe această axă a fost repartizată o sumă de bani de Ministerul Dezvoltării. În urma analizelor, a rezultat un proiect mai amplu, pentru că unele lucrări erau stringente. A reieșit o sumă care nu încăpea pe proiectul eligibil pe fonduri europene și am decis să apelăm la surse de la bugetul local”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Parcul Copou a suferit de-a lungul timpului transformări radicale.

Contractul de finanțare  a fost semnat miercuri, 6 mai 2020. Astfel parcul se va extinde cu 1,6 ha. Investiția de peste 14 milioane lei, constă în reconversia acestui teren nefolosit, care are gropi adânci de peste doi metri, în urma demolării fostelor sere. Se propune amenajarea unei suprafețe de 16073 mp, prin realizarea de spații verzi în suprafață de 14466 mp, amplasarea de alei, bazin decorativ cu apă, locuri de joacă și parcare.

Mihaela SIMA

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est