Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Strigătul de ajutor al unui medic. Deşi diagnosticat cu cancer, îşi face toate gărzile: “Nu am putere să mă lupt cu sistemul”

Publicat

in

Medicul internist Elena Cardaş de la Spitalul Judeţean ”Mavromati” din Botoşani a cerut ajutor public, dezvăluind şi suferinţa prin care trece.
Medicul Elena Cardaş a scris că îşi duce lupta zilnică cu cancerul de care suferă şi nu mai are putere să se lupte şi cu sistemul.
Medicul îşi face toate gărzile
De asemenea, doctorul precizează că îşi face toate gărzile, însă după fiecare tură zace în pat, la propriu, fără nici o putere. De asemenea, doctorul invocă un abuz din partea sistemului.
“Ştiu ca am in lista mea de prieteni multi medici. Am nevoie de un sfat, o parere. Ce pot sa fac daca sunt pusă sa fac 7 sau 8 gărzi pe lună iar eu simt ca nu le pot face? Simt un abuz din partea sistemului de a munci forțat, ca un sclav fără nici o putere de a spune nu. Sănătatea imi permite să ajut cu 3 maxim 4 gărzi. Atât. După fiecare gardă zac in pat la propriu fără nici o putere. Unde ma pot adresa si daca există vreo legiferare in acest sens. Lupta mea zilnica este cu cancerul. Nu am putere sa ma lupt cu sistemul. Astept comentarii la obiect. Mulțumesc.
Cum decurge o noapte de gardă în spital
”O comă etanolică. O criză hipertensivă. Una de epilepsie. Unul care şi-a tăiat genunchiul cu drujba. Altul tăiat de flex fix între ochi. Un bunic cu sonda urinară înfundată. Unul cu glicemie 400, febril, leşinat. Unul cu accident vascular cerebral. Acum a sosit un tânăr împuns de vacă fix într-un testicol. Şi mai sunt 13 de ore de gardă în faţă. Singură în faţa deciziilor mele şi cu greaua povară a responsabilităţii faţă de pacienţi. Fără laborator, raze şi alte chestii ajutătoare. Simplu ca bună ziua”, scria Elena Cardaş.
Directorul spitalului spune că trebuie angajat personal
”Vom încerca să suplimentăm linia de gardă cu doi medici. Trebuie angajat personal. Am făcut o solicitare în acest sens”, spune Livia Mihalache, directorul Spitalului Judeţean ”Mavromati”.
Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.