Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Preoţi bătuţi crunt pe stradă și jefuiţi de „Uţă Haiducul”, un bătăuș din Neamţ

Publicat

in

În timp ce se aflau la treburi bisericești în comuna Ceahlău, sfințiile lor au fost atacate pe stradă de Uță Haiducul, un bătăuș din localitate, care i-a bătut zdravăn, apoi i-a jefuit pe cei doi preoți.
Uță a luat tot ce aveau preoții asupra lor, inclusiv crucea și alte obiecte religioase pe care le purtau cu ei.
Polițiștii confirmă incidentul și informează că au fost sesizaţi despre faptul că doi bărbaţi de 39 si de 23 de ani, ambii din Ceahlău, ar fi fost loviţi de către un bărbat de 50 de ani.
Din cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului, a rezultat faptul că bărbatul, de 50 de ani, din Ceahlău, i-ar fi lovit pe cei doi (un preot şi dascălul acestuia, ambii din cadrul unei Bisericii din Ceahlău), în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu conform obiceiurilor creştineşti, după care l-ar fi deposedat pe bărbatul de 39 de ani de instrumentarul religios. În urma comiterii infracţiunilor,  bărbatul s-a deplasat cu un autovehicul pe DN 15 spre Borsec, judeţul Harghita.
Acţiunea profesionistă a poliţiştilor nemţeni şi reacţia pe măsură a poliţiştilor harghiteni au condus la prinderea şi reţinerea acestuia în localitatea Corbu.
Bărbatul, cunoscut cu antecedente penale pentru comiterea de fapte cu violenţă, a fost predat echipei de profesionişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, în vederea continuării cercetărilor.
Astfel, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Neamţ, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată, lovire sau alte violenţe şi împiedicarea exercitării libertăţii religioase.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.