CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

La Protectia Copilului sunt bani cu nemiluita! Cum este situatia in centre, greu de descris!

Publicat

in

Sac fara fund! Asa poate fi numita institutia condusa de competentul director Ionel Armeanu. Dupa ce a trecut pericolul lasat in urma de controlul Curtii de Conturi, Armeanu nu mai este grav bolnav, s-a vindecat miraculos si a revenit in fruntea Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Si ce sa vezi: nici probleme cu banii nu mai sunt! Competentul sef, vindecat miraculos, primeste si bani cu nemiluita de la Guvern. Zilele trecute in contul institutiei unde inspectorii au descoperit un jaf urias, au intrat 5,1 milioane de lei. Altfel spus, luati baieti ca este de unde. Banii au fost alocati pentru functionarea pe ultimul trimestru din 2018. Daca in urma cu un an, insitutia nu avea fonduri nici macar de salarii, acum se poate spune ca huzureste din nou. Si nu ne referim la bietii angajati sau la beneficiarii din centre. Acestia sunt in continuare la mana destinului. Trebuie mentionat ca si fara caruta de bani de la Guvern, DGASPC Vaslui nu ar fi avut probleme cu functionarea in ultimele doua luni din an. Si asta pe motiv ca CJ Vaslui a prevazut in buget inca de la inceputul anului o alta caruta de bani pentru Protectia Copilului. Dar cum se face ca pana sa se descopere jaful urias de la Protectia Copilului, institutia era mereu in faliment, iar acum problemele au disparut peste noapte. Sunt bani, dar tot se cheltuie dupa cum dicteaza anumite interese. Asa se face ca angajatii de la Directia pentru Protectia Copilului au fost instiintati ca sunt obligati sa participe la niste cursuri la Busteni. Degeaba au incercat unii sa spuna ca au diverse probleme si ca nu pot pleca, ordinul dat de sefi trebuie respectat. Subalternii competentului director Armeanu sustin insa ca respectivele cursuri nu si-ar avea rostul si ca Durectia cheltuie nuste bani pentru ca asa vor unii sau altii!
 
Protectia Copilului, banca de unde iei oricand si in orice conditii
DGASPC Vaslui este o institutie care beneficiaza de fonduri uriase, dar cu toate acestea sistemul de protectie sociala este plin de lipsuri. Anumite personaje protejate de puterea politica au pus stapanire pe instituie, iar aceasta a devenit un soi de banca de unde iei dar nu mai inapoiezi prea curand. Asa se face ca activitatea DGASPC nu mai vizeaza de multa vreme nevoile cetatenilor. Aici primeaza bunastarea pilelor venite pe filiera politica. Cu totii au furat de la copiii saraci, desi nu le-au bagat niciodata mana in buzunar. Le-au furat dreptul de a fi institutionalizati in conditii decente, le-au furat dreptul la consiliere psihologica si reintegrare. Dovada ca afacerile facute cu centrele sociale au mers cel mai bine, profitul fiind maxim si garantat. Defavorizatii de la Directia pentru Protectia Copilului sunt simplii angajati, unii dintre asistentii maternali, copiii orfani si copiii proveniti din familii sarace si ajunsi in grija statului roman. Sub competenta conducere a directorului Ionel Armeanu, DGASPC Vaslui a ajuns in scurt timp cel mai mare angajator din cel mai sarac judet al tarii. Numarul de angajari facute pe pile si relatii a fost urias, dar cu toate ca nu duce lipsa de personal, situatia din sistemul de protectie sociala este dezastruoasa.
 
Salarii babane pentru sefi, conditii care lasa de dorit pentru batrani si copii
Legea salarizării, care le permite autorităţilor locale să mărească salariile în funcţie de buget, a creat discrepanţe mari în sistem. De exemplu, sefii din sistemul de protectie sociala, se bucură acum de o lefuri de invidiat, sume la care asistentii maternali sau amaratii sistemului nici nu indraznesc sa viseze. S-au marit salariile, dar nu s-au mai gasit bani si pentru investitii, cel putin nu pentru alea necesare. Multe dintre centrele sociale arată dezolant. Pereţii sunt murdari si crapati, la fel şi pardoseala. In unele locuri nu s-au mai făcut investiţii de ani buni, desi adapostesc batrani, bolnavi sau copii. In camere de cel mult 5 metri patrati se gateste, se spală vasele şi este depozitat dezinfectantul. Batranii dorm pe paturi invechite, ruginite, au lenjerii rupte, iar igiena lor lasa mult de dorit. Nu s-au mai facut deloc modernizări, dar s-au marit la maxim salariile sefilor din sistem. Reporterii STIRIEST. ro au reusit sa intre in cateva centre din subordinea competentului director Ionel Armeanu! Ce au descoperit va vom prezenta in zilele urmatoare!

Populare