Conecteaza-te cu noi

StiriEst

O femeie singură cu 3 copii a primit o casă prin donaţii. “Nu visam să am camera mea”

Publicat

in

De Ziua României, un bărbat din Iaşi cu suflet mare a făcut cadou unei familii nevoiaşe o casă. Proiectul lui, numit Casa Share, adună mai mulţi donatori şi voluntari pe Facebook, iar până acum au construit 18 locuinţe noi pentru cei mai puţin norocoşi.
Acum o mamă care îşi creşte singură cei trei copii şi-a văzut visul cu ochii: un loc pe care să-l numească “acasă”.
Iuliana împreună cu copii ei, Roxana, Marian şi Robert, au tot stat cu chirie în diferite locuri. Anul acesta, Iuliana a făcut un împrumut ca să ridice o casă numai a lor, doar ca banii nu au fost suficienţi. “Am vrut să le ofer o viaţă mai bună, să aibă şi ei un acoperiş asupra capului, o căsuţă a lor, să nu ne mai mutam din chirie în chire şi am încercat, doar ca la salariile mici se oferă foarte puţini bani.”
Din august, lucrările la locuinţa familiei Lazăr, din comună Holboca, au fost continuate de Bogdan Tănasă. El a modificat proiectul şi a terminat în trei luni Casa Share cu numărul 18: o clădire cu trei camere, bucătărie şi baie. „Ne aflăm în camera mea, nu visam la ea. Până acum nu am avut camera mea, dar îmi doream de mult”, spune Roxana.
Investiţia în casa familiei Lazăr a ajuns la aproape 22.000 de euro. A fost făcută cu ajutorul oamenilor care au încredere în Bogdan şi în proiectele sale.
“Suntem un schelet care facem câte ceva în domeniul lui, cineva ne dă tablă, cineva ne dă geamurile. A fost mobilizare maximă şi la acest caz, mai ales că au văzut că e o mamă care vrea mai mult pentru copiii ei. Niciodată în viaţa mea nu am avut în plan ca o să reuşesc să fac atâtea case.”
Ce care vor să-l ajute pe Bogdan să ridice şi alte case pentru oamenii nevoiaşi pot trimite un SMS scurt, cu textul CASA, la numărul de telefon 8844 sau pot intra pe pagina de Facebook “Casa Share”.
“Dragi români, vorbele fără fapte NU au nici o valoare!! Într-o Românie în care este din ce in ce mai greu să reziști, din ce in ce mai greu să crezi în minuni astazi, din nou, am văzut că minunile există, minunile sunt oamenii cu suflet mare care ,chiar dacă financiar poate nici ei nu au prea multe, se gandesc totuși la cei care au mai putin ca ei. Ne-am adunat cu mic cu mare de peste tot din lume și am mai construit o casă. Casa Share 18 este pentru o mamă abuzată de soț, care locuia pe ici pe colo împreună cu 3 copilași mici. Ei sunt viitorul României, iar noi susținem educația lor, pentru că doar EDUCAȚIA este șansa lor.
Am reușit în 3 luni de zile să le construim o casă decentă cu baie, bucatarie, apa calda , iar fiecare copil o sa aibă pătuțul lui”, a spus Bogdan.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.