CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Copii abuzati si infometati, reintegrati in propriile familii

Publicat

in

În judeţul Vaslui, demersurile de reintegrare a copiilor în propriile familii – din care fuseseră luaţi în grija statului pentru că nu aveau condiţii decente de trai – încep să dea rezultate, afirmă responsabilii în domeniu.

La nivelul judeţului Vaslui, Direcţia pentru Protecţia Copilului are ca principat obiectiv integrarea într-o familie a copiilor lăsaţi în grija statului.

Fie că se încearcă reintegrarea în propria familie, fie că este vorba despre plasamanet familial la asistenţi maternali profesionişti, conducerea instituţiei crede că, într-un mediu familial, copiii se pot dezvolta mult mai armonios.

Ionel Ştefănică Armeanu, şeful Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui: Am început programul de reformă în domeniul asistenţei sociale pentru copil, program care a depăşit o anumită etapă, şi mă refer la etapa de închidere a centrelor rezidenţiale, mai ales a celor cu mulţi copii, şi ducerea copiilor către familii biologice sau către familii substitutive, cum sunt cele de asistenţi maternali. Am făcut foarte multe intregrări, în ultimul timp, în propria familie. În ultimii doi ani, avem peste 250 de reintegrări, cazuri mai aparte, unde am integrat câte 7-8 copii din aceeaşi familie.

O parte a familiilor în care aceşti copii au fost reintegraţi, având posibilităţi materiale extrem de reduse, au fost sprijinite de Direcţia pentru Protecţia Copilului, în parteneriat cu o fundaţie, să asigure condiţii minim decente, pentru a-şi putea lua copiii înapoi acasă.

În ceea ce priveşte asistenţa maternală, la nivelul judeţului Vaslui sunt în prezent peste 1.700 de copii daţi în plasament.

Populare