Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Autoritati incompetente! Vanatorii din Barlad lasa resturi de animale pe drumurile publice

Publicat

in

Lupta autoritatilor impotriva pestei porcine este luata la misto de vanatorii care isi fac veacul prin zona Barlad. Acestia isi satisfac poftele si impusca animalele salbatice, dar lasa resturi din ele aruncate la voia intamplarii. Un exemplu in acest sens a fost descoperit in zona Crang, langa Barlad. Pe marginea soselei au fost aruncate bucati dintr-un porc mistret, dar si dintr-o caprioara. Altfel spus, pesta porcina nu doar ca poate lovi oricand si in zona noastra, ea este practic provocata de inconstientii care s-au trezit peste noapte cu permis de port arma si autorizatii de vanatoare. Nici cei de la DSVSA Vaslui si nici cei de la Asociatia Vanatorilor nu fac nimic. Ei nu vad si nu aud! Asta in conditiile in care exista probe clare ca vanatorii incalca grosolan legea si pun in pericol judetul Vaslui. 

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

„Din informaţiile care mi-au parvenit, în zona respectivă ar fi fost aruncată o piele de mistreţ. Reprezentanţi ai insituţiei s-au prezentat în locul indicat şi nu au găsit nimic, niciun cadavru, nicio piele de animal. Pentru misterţii vânaţi în ultimele luni în judeţ au fost efectuate analize specifice, pentru pestă porcină, pestă porcină africană şi trichină, în total fiind aproximativ 800 de probe, toate negative”, a declarat directorul DSVSA Vaslui, Mitiu Ciupilan.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

El a menţionat că a luat legătura cu reprezentanţii Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Vaslui, care nu ştiau  nimic despre situaţia de la Crâng. Este stiut faptul ca abuzurile se țin lanț la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vaslui, iar directorul Vasile Negru da cu legea de gard ori de cate ori are ocazia. 

In tot acest timp, pesta porcină africană bate la poarta judetului, dar autoritatile nu fac nimic. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.