Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Goana nebună după cumpărături. Cât costă un coș cu bunătăți tradiționale

Publicat

in

Au mai rămas doar 5 zile până în Ajunul Crăciunului, iar în goana lor nebună, după cumpărături, vasluienii au pus în cap de listă, cârnaţii tradiţionali de casă, caltaboşul, tobă şi sarmalele.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Cei care nu taie porcul, n-au neveste, mame, ori soacre pricepute, sau care nu vor să se complice, cumpăra specialităţi gata făcute.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Sunt persoane care prepară de ani de zile specialităţi tradiţionale din carne de porc. Pentru un gust intens cotletul haiducesc, muşchiul ţigănesc şi pieptul de porc stau o vreme în fum din lemn de cireş.

Administrator carmangerie: „Nu folosim conservanţi, coloranţi ori aditivi.”

Preţul unui coş cu astfel de bunătăţi poate varia între 200 şi 500 de lei.

Clientă: „Carnați tradiţionali şi costiţă afumată, e mâncarea tradiţională românească. Mâncăm sănătos pe cât se poate.”

Client: „De toate iau de sărbători că sunt numai tradiţionale.”

Într-un restaurant angajatele împachetează de zor mii de sarmale, cu orez, carne de porc şi piept afumat. Un kilogram de sarmale costă 20 de lei. „Producţia de sarmale ne-a crescut faţă de o perioadă normală de 10 orii. Mii, nu pot să estimez, de două-trei săptămâni avem comenzi.”

Clientă: „E bună ideea, când luăm gata făcut şi ştim că e bun.”

Client: „Este în beneficiul gospodinelor, acuma pot să stea mai liniştite de sărbători. Le luăm, le punem la fiert şi le servim calde.”

Există însă clienţi şi pentru răcituri. Aceştia vor da 10 lei pentru 200 de grame de piftie.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.