Conecteaza-te cu noi

StiriEst

FOTO Scandal la biserica lui Mogos! Credinciosii au fost umiliti pentru un strop de agheasma

Publicat

in

Preotul Constantin Mogos s-a gandit sa schimbe modalitatea de împărțire a aghesmei mari la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, ctitorie a domnitorului Ștefan cel Mare. Decizia lui Mogos nu a facut decat sa incurce mai tare lucrurile, iar enoriasii sa fie umiliti si obligati sa stea in ger ore bune. Astfel, s-a lăsat cu îmbulzeală între credincioșii așezați la coadă încă de la primele ore ale dimineții. Până anul trecut, apa sfințită era îmbuteliată în sticle de către reprezentanții bisericii, tocmai în ideea evitării înghesuielii, anul acesta însă împărțirea s-a făcut din trei căzi din plastic de 1.000 de litri fiecare. Așa a considerat Constantin Mogoș ca nu mai cheltuie nimic din caruța cu bani pe care o câștigă de pe urma oamenilor. Amplasarea  căzilor cu apă sfințită s-a făcut într-un balcon al bisericii noi unde se țin slujbele și din această cauză au apărut problemele. Reprezentanții bisericii au reușit cu mare dificultate să toarne agheasmă în sticlele oamenilor, cu ajutorul unor căni și pâlnii. Așa s-a ajuns la țipete, îmbrânceli și acuzedin partea credincioșilor. 

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

„Așa ceva nu am crezut că se va întâmpla. Stăm afară de cateva ore și înghețăm”, a spus unul dintre credincioși. Oamenii s-au îmbulzit zeci de minute și au stat în gerul specific Bobotezei. Preotul paroh, Constantin Mogoș s-a retras în biserică imediat ce a terminat slujba de sfințire a apei.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.