Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Apelul poliţiștilor din Suceava pentru Larisa, fetiţa jandarmeriţei ucise pe trecere, de un șofer

Publicat

in

De aproape două luni, fiica jandarmeriţei ucise pe o trecere de pietoni din Suceava se luptă să trăiască. Larisa se afla în căruciorul împins de mama ei, când un şofer le-a izbit pe amândouă în plin, fără să frâneze. Rănită grav, fetiţa de nici doi ani poate respira acum fără ajutorul aparatelor, dar este în continuare în comă. Pentru că urmează luni de tratamente scumpe, poliţiştii şi jandarmii din toată ţara au început să strângă bani pentru a-l ajuta pe tatăl care, din ziua accidentului, îşi veghează zi şi noapte fiica.

“Un înger are nevoie de oameni” – este apelul poliţiştilor din Suceava pentru a-i veni în ajutor Larisei. Fetiţa de un an şi jumătate, aflată încă în comă, este vegheată permanent de tatăl ei.

BOGDAN BĂNICĂ, vicepreşedintele Sindicatului Poliţiştilor din România: Victor nici nu a apucat să-şi plângă soţia înmormântată pentru că a trebuit să fie puternic pentru Larisa. Şi este un om puternic. Este un om puternic, dar care are nevoie, în continuare, de sprijinul nostru, al tuturor, atât moral, cât şi financiar pentru continuarea tratamentelor micuţei.

Fetiţa face progrese lente şi este îngrijită într-un centru medical din Bucureşti. Dar are nevoie şi de şedinţe costisitoare de kinetoterapie.

Accidentul care a lăsat-o pe Larisa orfană de mamă a şocat o ţară întreagă, în urmă cu două luni.

Era purtată în cărucior de mama sa, maiorul de Jadarmerie Irina Cristina Airinei. Amândouă au fost lovite pe trecerea de pietoni de un şofer care nici măcar n-a apăsat pe frână. Doar fetiţa a supravieţuit.

”Eu n-am frânat pentru că am vrut să o evit. Am avut intenţia să o evit şi ea a sărit cu căruciorul în faţa mea. Îmi pare rău, foarte rău îmi pare. Aveam şi un pic de viteză”, spunea atunci șoferul.

IONUȚ EPUREANU, purtător de cuvânt IPJ Suceava: Şoferul vinovat de producerea accidentului se află în arestul IPJ Suceava, în cauză, instanţele competente prelungind succesiv mandatul de arestare pentru 30 de zile. La această oră, mandatul expiră la data de 13 ianuarie 2019.

Oricine poate pune bani în urna montată de poliţişti în sediul inspectoratului din Suceava. De asemenea, foştii colegi ai jandarmeriţei ucise au deschis mai multe conturi online unde se pot face donaţii.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.