Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ocoliti pârtia Rarău din Suceava, inaugurată recent. Telegondola este un pericol, parcare nu exista, iar preturile sunt imense

Publicat

in

După zece ani de la începerea lucrărilor, pârtia Rarău, din Suceava, a fost deschisă. Lucrurile nu au mers însă deloc aşa cum sperau organizatorii. Ca să ajungă pe pârtie, turiştii au mers pe jos cu schiurile în braţe şi câte cinci kilometri, pentru că drumul de acces s-a blocat din cauza maşinilor parcate. Iar când au ajuns acolo, au avut parte de o altă surpriză neplăcută. Telegondola tocmai se defectase.

Căruţa cu tarif de lux a fost salvarea turiştilor care au vrut să ajungă la noua pârtie.

La numai câteva minute de la deschidere, cele 33 de cabine ale telegondolei din Rarău s-au oprit şi nu au mai funcţionat până la căderea întunericului. Oamenii au aşteptat ore în şir în speranţa că vor putea ajunge cu schiurile în vârful pârtiei.

Tot oficialităţile au venit şi cu explicaţia: noua instalaţie… este prea veche.

Zece ani au durat lucrările, iar nota de plată s-a ridicat la 15 milioane de euro.

Puţin mai norocoşi au fost turiştii care au ales pârtiile din Harghita, unde zăpada proaspăt căzută a creat condiţii ideale pentru schi.

60 de lei pe zi costă aici o lecţie de schi cu un instructor. Săniuşul, în schimb, este gratuit.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.