CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Gravidă transportată la ambulanţă cu autofreza şi şenilata ISU

Publicat

on

O gravidă din localitatea Oniceni, județul Neamț a fost transportată, vineri, la ambulanţa care o aştepta în altă localitate cu ajutorul şenilatei din dotarea ISU Neamţ.
Intervenţia a fost necesară din cauza faptului că drumurile din localitate sunt înzăpezite.
‘În primă fază a intervenit un utilaj de la primărie iar la întâmpinare s-a deplasat şenilata care a preluat pacienta şi a transportat-o în comuna Valea Ursului de unde a fost preluată de ambulanţă’, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.
Tot în comuna Oniceni, pompierii au intervenit cu o autospecială complexă şi o şenilată pentru transportul a două persoane, din satele Solca şi Pustieta, care trebuiau să ajungă la dializă în municipiul Roman.
Pompierii din Roman au avut o acţiune şi în localitatea Stejaru, din comuna Ion Creangă, unde o ambulanţă privată care transporta pacienţi la dializă nu a mai putut înainta din cauza drumului înzăpezit. Autofreza din dotarea ISU Neamţ a deschis drumul ambulanţei şi pacienţii au ajuns la spital.
Trei drumuri judeţene din Neamţ au fost închise circulaţiei rutiere fiind înzăpezite iar pe drumul naţional Piatra-Neamţ – Roman a fost impusă o restricţie de circulaţie autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone, potrivit unei informări a Prefecturii Neamţ.
Nu se circulă pe DJ 207C Stejaru – Valea Ursului, DJ 159 în localitatea Oniceni şi DJ 157 în localitatea Trifeşti.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Neamţ, nu a fost nevoie de convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, judeţul fiind sub avertizare de cod galben de ninsori şi viscol.
Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ a declarat că mai multe autoturisme au rămas înzăpezite sau au derapat şi au ieşit de pe carosabil, încă din cursul nopţii trecute. Între acestea au fost mai multe ambulanţe care au fost ajutate de echipajele ISU să îşi continue drumul, nefiind rănită nicio persoană.
Adriana ADAM

StiriEst

Politist din Barlad depistat cu coronavirus. Sotia insarcinata are simptome

Publicat

on

De catre

Un angajat al Politiei Barlad a fost depistat pozitiv in urma testului pentru COVID. Directia de Sanantate Publica Vaslui a declansat o ancheta epidemiologica. Sotia politistului este insarcinata si potrivit medicilor si ea are simptome specifice infectiei cu noul coronavirus. Va fi testata prima linie de contati ai politistului si daca nu apar cazuri noi, testarea va fi oprita. De asemenea, o tanara de 19 ani a fost transportata la Spitalul Barlad dupa ce s-a descoperit ca are virusul Sars- COV 2

Citeste in continuare

StiriEst

Biserica din Satu Nou se pregateste de sfintire. Au inceput lucrarile de pictura- FOTO

Publicat

on

De catre

Biserica din Satu Nou se pregateste de sfintire! Au inceput lucrarile de pictura la biserica Sf. Dimitrie din Satu Nou, comuna Solesti. Un lacas de cult aparte, biserica poate fi vazuta de toti cei care trec pe drumul national Iasi-Vaslui. In anul 2001, preotii din zona au pus piatra de temelie pentru biserica din Satu Nou, noul lacas de cult fiind finalizat in urma cu doi ani. Pentru lucrarile de pictura mai este insa nevoie de bani. Pana acum, biserica a primit sprijin financiar de la diversi credinciosi si de la Primaria Solesti. Biserica de la Satu Nou urmeaza sa fie sfintita atuncia cand va fi gata pictura. Ridicata in apropierea barajului Solesti, pe o culme de deal, intr-un peisaj mirific, Biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie, este o adevarata bijuterie a patrimoniului religios vasluian. 

In articolul

Biserica din Satu Nou se pregateste de sfintire

Citeste in continuare

StiriEst

Inca doi medici infectati cu coronavirus. De unde au luat virusul

Publicat

on

De catre

Inca doi medici infectati cu coronavirus.

Încă doi medici de la Spitalul de Urgență Vaslui au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre un chirurg și un medic de la Secția ORL. Potrivit primelor date ale anchetei epidemiologice, cei doi au luat virusul de la alti doi colegi, depistați și ei pozitiv zilele trecute.

Ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui este în plină desfășurare. Ieri, 25 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au fost testaţi pentru noul coronavirus, iar astăzi alţi 65.

Printre instituţiile publice din Vaslui unde au fost confirmate cazuri COVID -19 se numără Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui (două cazuri) şi Penitenciarul Vaslui (două cazuri). Numărul total al îmbolnăvirilor COVID-19, în judeţul Vaslui, potrivit raportărilor Grupului de Comunicare strategică a ajuns astăzi la 236.

În articolul:

Inca doi medici infectati cu coronavirus

Citeste in continuare

StiriEst

Doi angajati de la ISU au COVID! Masurile care se iau la unitate

Publicat

on

De catre

Doi angajati de la ISU au COVID! La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui sunt doi subofițeri diagnosticați pozitiv SARS-Cov-2 (COVID-19), asimptomatici. Ambii subofițeri sunt de la Detașamentul de pompieri Vaslui.
Primul subofițer confirmat pozitiv a fost contactul soției sale. Aceasta a fost confirmată pozitiv și lucrează la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, la Serviciul financiar. Cel de-al doilea subofițer confirmat pozitiv, este coleg de birou cu primul infectat COVID-19.
În urma anchetei epidemiologice, s-a dispus măsura izolării la domiciliu pentru alți patru subofițeri.
Menționăm faptul că nu a fost afectată capacitatea operativă a unității. De la debutul stării urgență, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui a luat măsuri speciale de reducere a riscului de infectare cu SARS-Cov-2 (COVID-19).

Astfel, lucrătorii din operativ au fost dispersați prin înființarea unor puncte de lucru temporare. De asemenea s-a dispus realizarea unor trasee de circulație diferite în interiorul subunităților. Dezinfectarea regulată a spațiilor de lucru, distribuirea de măști de protecție și dezinfectanți, precum și obligativitatea de a purta mască de protecție și mănuși în interiorul spațiilor închise.

36 de pacienti COVID si 6 suspecti! Spitalul Barlad anunta starea acestora

36 de pacienți confirmați cu noul coronavirus, se află internați în Spitalul Bârlad. Dintre aceștia, patru sunt asimptomatici, noua au forme ușoare, 16 forme medii, șapte forme severe, din care unul în ATI. Tot la Bârlad mai sunt internați șase suspecți și 113 pacienți noncovid.

În articolul:

Doi angajati de la ISU au COVID!

Citeste in continuare

StiriEst

O fabrica din Vaslui isi inchide portile. Sute de oameni raman pe drumuri

Publicat

on

De catre

O fabrica din Vaslui isi inchide portile. SURSE: SC Pancarprod SRL își închide activitatea începând de pe 15 august. Afectați de această măsură sunt peste 300 salariați care vor rămâne pe drumuri. Pancarprod este cel mai mare angajator din textile din Vaslui care exporta până acum produsele în Franţa. Societatea este pe piață de aproape 25 de ani.

În județul Vaslui cel mai mare angajator rămâne Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui. Aici sunt 2.300 de salariaţi, pentru care statul plăteşte lunar peste două milioane de lei. Pe locul secund în acest top figurând societatea Rulmenţi Bârlad, cu 1.500 de salariaţi.

Pe domenii de activitate, învăţământul are cei mai mulţi salariaţi. Sunt peste 6.500 de cadre didactice angajate, în peste 700 de şcoli.

Următorii angajatori sunt cele patru spitale din judeţ, care însumează aproape 2.500 de salariaţi, inclusiv personal auxiliar.

Cel mai mare angajator din judeţul Vaslui este însă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Media lunară de 2.300 de salariaţi, din care aproximativ 1.500 sunt asistenţi maternali profesionişti.

La nivelul întregului judeţ Vaslui, în mediul privat lucrează mai puţin de 53.000 de salariaţi. Asta în condiţiile în care populaţia judeţului este de aproximativ 450.000 de locuitori.

În articolul

O fabrica din Vaslui isi inchide portile.

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est