Conecteaza-te cu noi

StiriEst

La un pas de epidemie de gripa. 14 oameni au murit! Scolile sunt atent monitorizate! Fiecare viroza trebuie raportata!

Publicat

in

Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, a anunțat, vineri, că suntem la un pas de declanșarea epidemiei de gripă în România, după ce s-a înregistrat un al 14-lea deces cauzat de virusul gripal.

“Înca o veste proastă, gripa a mai ucis un pacient, avem 14 pacienți decedați din cauza gripei. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani, care era bolnav. Suntem la un pas de epidemie, am depășit numărul de cazuri estimat, săptămâna epidemică. Dacă rămâne la același nivel e coepidemie, suficiente motive de îngrijorare”, a declarat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a adăugat că s-a transmis o informare către Ministerul Educației, pentru a se monitoriza numărul virozelor din școli, iar în situația în care cifra va crește îngrijorător să se anunțe Ministerul Sănătății.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ a decis ca de vineri 18 ianuarie, să interzică total accesul aparţinătorilor în secţia nou-născuţi. Decizia este pe termen nedefinit şi a fost luată din cauza gripei care afectează locuitorii din Moldova. În restul secţiilor, pacienţii îşi vor putea primi rudele în anumite intervale orare . În Neamţ au fost raportate deja 4 cazuri de gripă la persoane adulte, potrivit DSP. 

Ultimele zile au fost unele aglomerate și pentru personalul medical de la Spitalul Judeţean Vaslui. Pe fondul scăderii temeparaturilor, mulţi vasluieni, majoritatea cu afecţiuni cornice, s-au simţit rău şi au mers la unitatea medicală pentru internare.

Spitalul se confruntă cu o avalanşă a cazurilor de viroze respiratorii, dar aglomeraţie nu este doar la Boli Infecţioase.

“Secţiile mai aglomerate în această perioadă sunt cele de Boli Infecţioase, Pneumologie şi Ortopedie Traumatologie. Există situaţii în care nu pot fi făcute externări, având în vedere condiţiile meteorologice din ultimele zile”, a declarat, managerul Spitalului vasluian, Ana Rinder. Pcienţii s-au internat pe bandă rulană de la începutul acestui an şi în secţiile de Neurologie, Pediatrie sau Boli Interne.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.