Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Poliţiştii se revoltă: „Maşinile de poliţie sunt lipsite total de măsurile minime de siguranţă pentru toţi participanţii la trafic”

Publicat

in

Poliţiştii din toată țara sunt nemulţumiţi de noile maşini marca Dacia Logan, pe care le-au primit de la Ministerul Afacerilor Interne. Aceștia atrag atenţia că maşinile sunt nesigure şi pun în pericol viaţa poliţiştilor aflaţi în misiune. Comisarul Marius Ciotău de la Suceava a declarat pentru Adevărul că la sfârşitul anului trecut o şoferiţă din comuna Vicovu de Jos, care conducea o maşina marca Mercedes din 2010, a intrat pe contrasens şi a izbit violent o maşină a poliţiei, marca Dacia Logan, care era condusă de un poliţist de 22 de ani, din comuna Putna. Şoferiţa care a provocat accidentul a scăpat nevătămat, iar poliţistul a fost grav rănit şi are nevoie de luni de spitalizare. Nu se ştie dacă se va putea recupera în totalitate. „În maşina marca Mercedes erau şi pasageri. Toţi au fost teferi. Poliţistul a fost grav rănit şi nu se ştie dacă se va recupera în totalitate”, a spus Ciotău.

În urma impactului, poliţistul a suferut două fracturi la piciorul stâng, iar bazinul îi este fisurat şi trebuie să stea imobilizat ghips timp de 45 de zile. „Aceste maşini nu sunt pentru uzul poliţiei, poate doar pentru logistică, de dus hârtii. Nu sunt pentru urmăriri. Nu mai corespund standardelor actuale. Există anumite normative pentru achiziţionarea lor. Aceste normative nu au prevăzut niciodată măsuri de siguranţă pentru poliţişti. Trebuie să ne gândim că noi suntem obligaţi să respectăm normele de protecţie a muncii. Este obligaţia angajatorului să pună la dispoziţia poliţistului toate mijloacele necesare pentru a-şi desfăşura activitatea în bune condiţii”, ne-a declarat Marius Ciotău.

El nu este singurul reprezentant al poliţiştilor care atrage atenţia asupra acestui neajuns. Vasile Grumăzescu, liderul filialei locale a Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), ne-a declarată că din cauza maşinilor din dotare, poliţiştii aflaţi în misiune sunt puşi în inferioritate.

„Din păcate, aceste maşini prezintă o lipsa de siguranţă. Nu sunt maşini pentru munca de poliţie, pentru a putea urmări şi prinde infractorii. Nu se investeşte nimic în siguranţa poliţistului, nu avem posibilitatea de a le oferi cetăţenilor siguranţă. Poliţistul este pus în inferioritate, iar siguranţa este la limita. Poliţiştii îşi riscă zilnic viaţa folosind maşinile puse la dispoziţie de angajator, atât cele mai vechi, cât şi cele mai noi. Sunt lipsite total de măsurile minime de siguranţă pentru toţi participanţii la trafic”, a spus Grumăzescu. În 2018, Ministerul Afacerilor Interne a cumpărat 2.000 de maşini marca Dacia Logan. Maşinile au fost repartizate în teritoriu. Anul trecut, judeţul Suceava a primit 30 de maşini.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.