Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Şoferul microbuzului răsturnat în Bacău, care aducea vasluieni din Italia, ar fi adormit la volan, spun martorii

Publicat

in

Un om a murit, iar alţi cinci au fost răniţi, după ce microbuzul în care se aflau s-a prăbuşit într-un pârâu, în judeţul Bacău! Şoferul ar fi adormit la volan, spun martorii, la finalul unei călătorii extenuante. Pasagerii, o parte dintre ei din județul Vaslui, veneau din Italia şi mai aveau doar zeci de minute până acasă.

Primii salvatori şi martorii ajunşi la locul accidentului au scos din râpă şase oameni. Toţi călătoreau în microbuzul care, în comuna Helegiu, lângă Oneşti, a ieşit de pe şosea şi a lovit atât de tare gardul de protecţie de pe pod, încât aproape a rupt fierul, înainte să se răstoarne.

La volan era un bărbat de 45 de ani, care mai avea doar câteva zeci de kilometri până acasă, în Vaslui.

MARTOR: Şoferul, eram eu cu el, zic ”măi, dar ce s-a întâmplat?” ”Nu mai ţin minte!” ”Ai derapat? A zis ”am derapat, o fi fost puţină gheaţă pe şosea”.

Martorii cred însă că şoferul ar fi adormit la volan, după un drum de mii de kilometri. Cele două femei şi cei patru bărbaţi din microbuz veneau de la muncă, din Italia.

”De la 30 de metri până la capul de pod, a prins zăpada tare și după ce a intrat în balans, din balans s-a dus în capul de pod”, spune un martor.

Toţi cei şase pasageri au ajuns la spitalul din Oneşti. Pentru unul dintre ei, un bărbat de 60 de ani, medicii nu au mai putut face nimic.

MIRCEA BAICU,victimă: A stat lângă mine, pe scaun, cu mine pe scaun el a stat. M-am trezit, m am vazut răsturnat.

O singură femeie a fost externată, la câteva ore după accident. Locuitorii spun că zona unde s-a produs tragedia este una periculoasă, din cauza curbelor. Poliţiştii iau în calcul şi viteza excesivă şi au deschis un dosar penal pe numele şoferului, penttru ucidere din culpă.

Cristian AVRAMESCU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.