Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Speriati de gripa! Spitalele sunt aglomerate, oamenii cer sa fie vaccinati!

Publicat

in

Un număr de 1.168 de cazuri de infecţii respiratorii au fost înregistrate la nivelul judeţului Vaslui, în perioada 7 – 13 ianuarie, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Dintre acestea, cele mai multe au fost înregistrate la persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. 

‘Dintre persoanele cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 96 au necesitat informare. Cele mai afectate categorii de vârstă sunt cea de 2 – 4 ani, cu 239 de cazuri şi cea de 15 – 49 de ani, cu un număr de 262 de îmbolnăviri’, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu. Ca urmare a detecţiei de virusuri gripale pe teritoriul Moldovei, în judeţele Galaţi şi Iaşi, DSP a recomandat spitalelor din judeţ implementarea unor măsuri speciale. 

‘Printre măsurile solicitate se numără: restricţionarea sau interzicerea accesului vizitatorilor în sectoarele cu risc, interzicerea accesului vizitatorilor care prezintă simptomatologie respiratorie, efectuarea la intrarea în serviciu, zilnic, a triajului epidemiologic a personalului în fiecare secţie sau compartiment şi efectuarea triajului epidemiologic al pacienţilor la internare pentru evitarea constituirii unor situaţii de risc epidemiologic. Angajaţii depistaţi cu simptomatologie respiratorie vor fi scoşi temporar din sectorul de activitate. De asemenea, se recomandă vaccinarea personalului nevaccinat până în prezent’, a mai spus Mihaela Topliceanu. De la începutul perioadei de monitorizare a infecţiilor respiratorii, la nivelul judeţului Vaslui nu au fost semnalate cazuri de gripă

Acalansa de vaccinari

Un număr de 38.837 de persoane s-au vaccinat antigripal la nivelul judeţului Vaslui, de la începutul campaniei de imunizare, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Dintre aceştia, aproximativ 1.000 de vasluieni au fost vaccinaţi în cursul ultimei săptămâni. ‘În judeţul Vaslui au fost primite în total 41.930 de doze de vaccin antigripal. De la începutul sezonului de monitorizare a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului nu s-au înregistrat afecţiuni clinice compatibile cu gripa’, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu. Potrivit medicilor epidemiologi, vaccinul antigripal protejează împotriva virusurilor gripale care circulă în acest sezon. Acesta oferă protecţie împotriva a trei virusuri gripale: un virus gripal A (H1N1), un virus gripal A (H3N2) si un virus gripal B.

Cristian AVRAMESCU

Miruna BADEA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.