Conecteaza-te cu noi

StiriEst

O şcoală are toalete noi care au costat cât o vilă. Copiii însă nu le pot folosi

Publicat

in

O şcoală dintr-un sat din Botoşani se poate mândri cu unele dintre cele mai scumpe toalete din ţară. Costă cât o vilă. Primăria a plătit peste 80.000 de euro pentru realizarea lor. Dar pe cât au fost de costisitoare, pe atât sunt de inutile. Pentru că şcoala nu are autorizaţie de funcţionare, elevii se uită la ele ca la muzeu. După care se duc tot la toaleta din curte.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Toaletele moderne sunt în spatele uşilor închise. Pe cât de scumpe au fost, pe atât sunt de nefolositoare pentru că nu au aviz ISU. Aşa că cei 250 de elevi, care învaţă la şcoala din Gorbăneşti, merg tot în curte, la vechiile toalete.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Culmea, înainte de acestă investiţie, alţii 80 de mii de lei au fost alocaţi pentru reabilitarea wc-ului din curte. O investiţie aproape inutilă care tot nu a adus şcolii avizul sanitar. Iar acum, singura piedică ar mai fi lipsa unui scenariu la incendiu.

Constructorul refuză să întocmească acel scenariu la incendiu că nu e treaba lui, dar eu m-am interesat şi proiectantul trebuie să execute. El ar mai vrea să-i plătesc eu o sumă de bani, dar eu nu-i mai dau nimic.

Tot ceea ce ţine de ISU cade în sarcina primăriei. Trebuind în viitorul apropiat să facă o altă documentaţie, o altă licitaţie, alte lucrări. Este nevoie de hidranţi interiori, exteriori, sistem de detecţie de fum, de stingere de incendiu şi aşa mai departe. Lucruri ce trebuiesc făcute de primărie pe un contract viitor.

Primarul spune că are de gând să-l cheme în instanţă pe constructor dacă problema nu se remediază. 

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.