Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Și-a bătut copiii, le-a furat banii și le-a distrus telefoanele mobile

Publicat

in

La data de 28 ianuarie 2019, la ora 07.30, Daiana S. (18 ani), din comuna Suceviţa, a anunțat prin 112 faptul că tatăl ei, Sorin – Viorel Scîntei (43 de ani), localnic, provoacă scandal la domiciliu.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Din verificările făcute de polițiști a reieșit că reclamanta locuiește în satul Voievodeasa, comuna Suceviţa, împreună cu tatăl ei, Sorin – Viorel Scîntei, precum şi cu fratele Iulian Scîntei (21 de ani), din aceeași localitate, mama acestora, Valentina S., fiind plecată la muncă în străinătate de mai multe luni.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

În dimineața zilei de 28 ianuarie a.c., pe la ora 07.30, Daiana S. și Iulian S. s-au întors acasă, după ce, în noaptea anterioară, au locuit la bunica loc, din aceeași localitate, din cauza unor neînțelegeri avute cu tatăl lor.

În momentul în care au ajuns acasă, Sorin – Viorel Scîntei a devenit agresiv verbal și a început să-i amenințe cu bătaia. Cum cu o zi înainte bărbatul l-a lovit cu pumnii în zona capului pe fiul său, Iulian S., provocându-i leziuni fizice, a furat din portmoneul tânărului suma de 100 de lei, permisul de conducere şi cheile de la autoturismul Volkswagen Golf, iar fiicei sale, Daiana S., i-a sustras dintr-un portmoneu suma de 200 de lei şi cartea de identitate, le-a distrus celor doi două telefoane și le-a adresat amenințări cu acte de violență, la nivelul Postului de Poliție Sucevița a fost întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „violență domestică”, „ameninţare”, „distrugere” şi „furt între rude”.

Având în vedere aceste aspecte, în cursul zilei de 27 ianuarie 2019 a fost întocmit formularul de evaluare a riscului pentru efectuarea demersurilor necesare emiterii unui ordin de protecţie provizoriu, însă Iulian S. nu a dorit să solicite un asemenea ordin, considerând că nu este necesar acest lucru, menţionând că împreună cu sora sa va locui o perioadă de timp la bunica sa maternă, ce locuieşte în comuna Suceviţa.

În urma plângerilor formulate la data de 28 ianuarie a.c. de Daiana S. și Iulian S., prin care se reclamă săvârșirea infracțiunilor de „amenințare” față de aceștia și având în vedere că manifestările de comportament ale tatălui lor au degenerat, cei doi frați au solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

În aceste împrejurări, având în vedere declaraţiile persoanelor vătămate din datele de 27 și 28 ianuarie 2019, precum și antecedentele penale, în acest caz s-a stabilit că se impune emiterea unui asemenea ordin împotriva lui Sorin – Viorel Scîntei, fiind informat și procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în acest sens, care a dispus cercetarea autorului în stare de libertate.

Ordinul de protecție provizoriu a fost emis la data de 28 ianuarie a.c., ora 10:00 și este valabil până la data de 1 februarie 2019, ora 10:00, iar obligațiile lui Sorin – Viorel Scîntei sunt următoarele: să nu intre în contact cu copiii săi, Daiana S. și Iulian S., să păstreze o distanță de 20 de metri față de aceștia, să nu se deplaseze la locul de muncă al fiului său și la instituția școlară urmată de fiica sa, să nu se deplaseze la imobilul din satul Voievodeasa, acolo unde cei doi frați vor rămâne la bunica lor până la remedierea situaţiei.

Atât Iulian S. cât și Daiana S. au depus plângere prealabilă pentru săvârşirea infracţiunii de „ameninţare”, fiind întocmit dosar penal în acest sens.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.