CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Focar de gripă în Secţia de Recuperare Pediatrică din Spitalul de Urgenţă

Publicat

in

Autorităţile au confirmat un focar de gripă în Secţia de Recuperare Pediatrică din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău.

Vizitatorii care vin la rudele internate intră totuşi chiar în secţiile cu restricţii complete.

În ciuda regulilor instituite, mulţi vizitatori de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău nu respectă măsurile preventive, luate de conducerea instituţiei. Ioana Dinu, director medical al Spitalului.

Ioana Dinu: Momentan, ne confruntăm cu cazuri de gripă, confirmate în Spitalul Judeţean, şapte la copii, patru la adulţi. Cea mai mare problemă este nerespectarea de către aparţinători a indicaţiilor de restricţionare a programului de vizită, ca număr şi ca durată, pe secţie. Este foarte important să înţeleagă că aceste măsuri au fost instituite pe de-o parte pentru protecţia pacientului, iar pe de altă parte, pentru protecţia întregii populaţii.

În acelaşi timp, personalul medical atrage atenţia ca la primele simptome, pacienţii să se prezinte mai întâi la medicii de familie. Adina Lupu, medic /…/.

Adina Lupu: Din nefericire, marea majoritate a populaţiei, la primele simptome se prezintă în camerele de gardă, atât în secţiile de boli infecţioase, cât şi în camerele de gardă din urgenţe şi supraaglomerează aceste unităţi. Rugăm pacienţii să se prezinte prima dată la medicii de familie. Acolo se va efectua un prim consult şi medicul de familie va decide dacă pacientul are o simptomatologie, care poate evolua spre agravare, şi atunci îl trimite la spital.

Adriana ADAM

Populare