Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Jale la Neamţ: 31 de cazuri de gripă confirmate într-o săptămână

Publicat

in

Un număr de 31 de cazuri de gripă au fost confirmate, în ultima săptămână, la nivelul judeţului, potrivit unui raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) remis de biroul de presă al Prefecturii Neamţ. Cazurile de gripă confirmate sunt pentru perioada 21-27 ianuarie.

Astfel, în judeţul Neamţ au fost înregistrate, de la începutul anului, 50 de cazuri de gripă, fără a exista însă vreun deces. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamţ, Adrian Niţă, a declarat că nu a fost confirmat niciun caz de gripă în unităţile de învăţământ, fapt pentru care nu se impune suspendarea cursurilor şcolare.

În acest sezon gripal au fost administrate aproape 35.000 de doze de vaccin, fiind solicitată Ministerului Sănătăţii o suplimentare cu 3.058 doze de vaccin, având în vedere că medicii de familie din judeţ mai au doar circa 200 de bucăţi. Şi numărul virozelor şi al pneumoniilor a crescut de la o săptămână la alta, fiind înregistrate anul acesta 7.000 viroze şi 1.600 pneumonii.

Adriana ADAM

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.