CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Suceava: Consilierii judeţeni şi-au mărit indemnizaţiile

Publicat

in

Consilierii judeţeni suceveni au aprobat în şedinţa deliberativului de miercuri, cu trei voturi împotrivă şi două abţineri, majorarea indemnizaţiilor la 7% din cea a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Suceava.

În prezent, indemnizaţia de şedinţă de care beneficiază consilierii judeţeni pentru participarea la şedinţele ordinare este în cuantum de 5% din indemnizaţia lunară a preşedintelui CJ, iar cea pentru şedinţele comisiilor de specialitate este în cuantum de 3% din aceeaşi indemnizaţie, numărul maxim de şedinţe pentru care se acordă banii fiind de o şedinţă ordinară de consiliu şi o şedinţă a comisiilor de specialitate, organizate lunar, potrivit legii.

În propunerea preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, de majorare a indemnizaţiilor consilierilor judeţeni se prevede ca indemnizaţia de şedinţă să fie 7% din indemnizaţia lunară a preşedintelui CJ Suceava, iar cea pentru şedinţele comisiilor de specialitate a fost menţinută la 3%.

Indemnizaţia lunară a preşedintelui CJ Suceava este, de anul trecut, 21.375 lei, în aceasta fiind inclus şi un spor de 25% pentru implementare de proiecte cu finanţare europeană.

Potrivit legii, indemnizaţia maximă lunară pentru participarea la numărul maxim de şedinţe pentru consilierii judeţeni este de până 10% din indemnizaţia preşedintelui CJ.

Consilierul judeţean PSD Gheorghe Monoranu a făcut mai multe intervenţii în plenul CJ Suceava, solicitând creşterea indemnizaţiei consilierilor judeţeni, dar până acum nu a avut sprijinul necesar nici din partea tuturor colegilor săi de partid.

Mihaela SIMA

Populare