Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Popa Burghelea jupoaie enoriasii! Suma record pentru o inmormantare!

Publicat

on

Pe lângă taxele oficiale percepute de bisericile din România, în cazul unei înmormântări rudele celor decedaţi sunt nevoite să scoată din buzunar alţi bani în funcţie de biserica sau de preotul la care merg. 

Înmormântările în judeţul Vaslui devin tot mai costisitoare în ultima perioadă. Dacă se pun la socoteală toate cele care trebuie făcute când cineva drag trece în nefiinţă suma medie medie sare de 3.000 de lei. Cel puțin așa demonstrează pseudo-preotul Valentin Burghelea. În această sumă nu întră sicriul şi nici alte lucruri care trebuie cumpărate la moartea unui om. Uneori preţul se mai negociază, cu Burghelea insă este greu. La Vaslui prețul unei înmormântări variază între 300 și 500 de lei la bisericile din oraș, în timp ce la ţară preţul cel mai piperat nu depăşeşte 300 de lei. Poate doar la Pușcași acolo unde popa cere 500 de lei. Revenind la pseudo-preotul Valentin Burghelea din bogata parohie Sfantul Andrei-zona Delea, trebuie spus că acesta a doborât toate recordurile în materie de încasări de pe urma unui mort. A pățit-o o familie de credincioși care

nici acum nu își poate reveni din șoc. Un decesa al unei rude apropiate avea să le scuture bine buzunarele. Doar pentru slujba de înmomântare, familia i-a plătit lui Valentin Burghelea 600 de lei. Un tarif mult mai mare decât cel practicat de restul preoților. Nesimțirea popei lasat de ani de zile să facă numai ce vrea, nu se oprește aici. La citirea stâlpilor, Burghelea i-a taxat pe îndoliați în fiecare seară cât mortul a stat pe masă. Să nu credeți că a făcut vreo reducere la pomana de 40 de zile. Așa a ajuns să bage în buzunar peste 1500 de lei. Vorbim de bani la negru, pentru ca hapsânul pseudo-popa, care nu are nicio regulă, nu a eliberat vreo chitanță. “Fratele meu l-a întrebat dacă nu e cam mult și dacă taie chitanță, dar nu a primit vreun răspuns. Nu este pentru prima dată când face așa. Pentru stâlpi am dat 500 de lei, înmormântarea 600, dascălul 250, alte taxe pentru biserică și lumânări plus praznicul de 40 de zile”, spun rudele celui decedat, oameni simpli care au fist prăduiți de Valentin Burghelea. De mai bine de zece ani enoriașii au tras semnale de alarmă, iar în presa au apărut tot felul de golanii ale popei Burgehelea, dar nimeni nu a luat vreo măsură. “Nu are curaj nimeni să se ia de mine. Dacă mă supără cineva, dau foc la biserică”, ar fi spus popa de față cu unii enoriași nemulțumiți. 

Cât câștigă pseudo-popa Burghelea de Crăciun și Bobotează! Anul acesta s-a plictisit de numărat banii și nu a mers la toate casele

Pentru anumiți preoți ortodocși din județul Vaslui, ultimele și primele zile ale fiecărui an se dovedesc a fi o perioadă aglomerată. Din prima zi a noului an, de Sfântul Vasile, și până la Bobotează, trebuie să meargă la familiile din parohiile pe care le păstoresc, așa cum spun canoanele bisericești. Același lucru îl fac și în zilele premergătoare Crăciunului! 

Potrivit tradiției, enoriașii care îi primesc să le sfințească casele îi răsplătesc cu diferite sume bani. Cei mai mulţi preoți anunță din timp când urmează să meargă pe la casele oamenilor. Mai mult, unii slujitori ai domnului le dau credincioşilor numărul de telefon, aşa oamenii pot suna dacă doresc să îşi sfinţească locuinţa. Regulile sunt altele în parohia Sfantul Andrei din zona Delea. Popa Valentin Burghelea, individul care slujește aici, nu poate face față numarului mare de enoriași. Cum banii curg cu găleata, popa nu calcă prin toate casele. Se plictisește la căți bani ar avea de numărat și în plus s-ar încurca din cauze obiective. Așa se face că unii dintre enoriași nu l-au văzut pe popa pe la porțile lor. Și nu este primul an când se întâmplă asta. “Nu a venit în ultimii trei ani niciodată. Nu e vorba numai de mine, nici pe strada noastră nu a fost la nimeni! Ăla e preot?”, spune o enoriașă. Oamenii de aici reclamă că popa Burghelea este un mare iubitor de licori, dar îi plac și banii. Cum parohia este mare și buzunarul adânc de la sutană se umple repede, Burghelea se plictisește de numărat și nu se mai obosește să meargă pe la toate porțile. Sute de enoriași susțin că îl văd foarte rar sau deloc. “De ce suntem noi credincioșii blestemați cu un astfel de popă și de ce nimeni nu vrea să ne ajute?”, se întreabă oamenii.  Burghelea are în parohie peste 2500 de familii, poate chiar mai mult, potrivit colegilor săi care slujesc în apropiere. Dacă luăm în calcul că fiecare familie din oraș dă în medie 20-30 de lei pentru sfințirea casei, suma cu care se alege preotul după Ajunul Crăciunului și Bobotează depășește 10.000 de euro.

Cristian AVRAMESCU

StiriEst

Vasluienii nemultumiti de Politia Locala! Cetateni terorizati de petrecareti, politisti platiti degeaba

Publicat

on

De catre

De ceva vreme curg nemultumirile la adresa Politiei locale. Curg pe internet si tot felul de filme, imagini si acuze la adresa sefilor de la Locala sau la adresa purtatorilor de cascheta. Retelele sociale sunt pline de reclamatii, dar cei in drept sa ia masuri se fac ca nu vad. Vasluienii care locuiesc in zonele periferice ale municipiului nu au liniste pe timpul verii. In fiecare seara, zeci de masini cu motoarele turate la maxim, terorizeaza cetatenii, la fel si unii motociclisti. Cu muzica duduind in boxe, “smecherii” Vasluiului, se aduna in parcari si se pun pe petrecut. In tot acest timp, atat Politia Rutiera cat si Politia Locala, ii admira! Ce face Politia Locala? NIMIC! Mai mult, in timp ce huliganii isi fac de cap prin oras, seful Politiei Locale, Sorinel Catana, are alte preocupari. Acum e de inteles avand in vedere dosarele cu numele sau care se plimba ba la DIICOT, ba la parchet. Cu toate acestea superiorii lui Catana nu iau nicio masura. Iata cateva din zecile de reclamatii la adresa Politiei Locale. 

“Mai scăpăm și noi de claxoanele „poliției” locale? Serios acum, nu poți opri două secunde pentru a te orienta după un loc de parcare, că te claxonează de parcă comiți cea mai mare contravenție. 99% din trecerile pentru pietoni nu au vizibilitate(băi nene, nu vezi pietonii decât în ultim moment) din cauza mașinilor parcate și ei mă claxonează pentru două secunde, cât mă orientez pentru a parca! Bravo nouă!”, a scris un vasluian pe facebook. 

“Toti strungarii de la fosta Mecanica sunt militieni acum”, spune un alt cetatean. 

“Gardienii publici au evoluat, au claxoane in loc de fluierasele alea… cu care fugareau cainii prin copou … sa nu faca pipi printre flori”, este parerea altui cetatean.

“Incompetenti, mai ales cand dirijeaza circulatia…unul iti face semn sa opresti unul iti face semn sa mergi”, sustine o femeie. 

Citeste in continuare

StiriEst

Un copil de 11 ani, părăsit de mamă şi orfan de tată, a rămas fără casă

Publicat

on

De catre

La 11 ani, părăsit de mamă şi orfan de tată, crescut de bunica sa şi rămas de curând fără un acoperiş deasupra capului, băiatul continuă să lupte. Casa în care locuia a fost mistuită de flăcări. Acum, el vrea să devină pompier, pentru a-i ajuta pe alţii să nu păţească la fel. Până atunci, oamenii şi autorităţile locale au sărit în ajutor pentru a ridica o nouă casă pentru cei doi.

Abel are doar 11 ani şi până acum, viaţa nu a fost prea prietenoasă cu el. A fost părăsit de mamă când avea un an. A rămas în grija tatălui, dar în urmă cu doi ani, bărbatul a fost omorât în bătaie la Piteşti, acolo unde plecase să muncească. Rămas doar cu bunica, băiatul a pierdut în urmă cu o săptămână tot ce avea. Un incendiu puternic le-a distrus casa. 

Viitoria Costache, mătuşa băiatului: Era casa micuţă, nu spaţiu, nu aia, chiar voia să facă şi ea băiţa, schimbase acoperişul şi voia să facă camera copilului, era zidită, tot, avea acoperişul pe ea. Şi o băiţă. Vânduse apartamentul în Sadu şi 250 de milioane i-au ars, i-a avut acolo.

Nicoliţa Negoiţă, bunica lui Abel: El a luat apa, ca să stingă focul, şi i-a sărit flama în faţă. El când a văzut s-a speriat şi a sărit repede pe geamul din spate.

Reporter: Ce mi-ai zis tu că vrei să te faci când o să fii mare?

Abel: Pompier. Vreau să salvez lumea.

Reporter: Pompier?

Abel: Da. Vreau să salvez lumea de ce mi s-a întâmplat mie, de incendii şi de toate.

Abel e un luptător şi crede în visul său. Este premiant la şcoală şi speră ca într-o zi să depăşească toate greutăţile. Cazul său a impresionat întreaga comunitate din Jupâneşti.

Oamenii şi autorităţile locale au pus mână de la mână şi vor acum să construiască o nouă casă pentru băiat şi pentru bunica lui. E nevoie însă de bani mulţi.

Cristian Diaconescu, directorul şcolii generale Jupîneşti: Este un copil care învaţă foarte bine, un copil conştiincios, un copil cuminte, un copil model pentru învăţământul din ziua de astăzi, în ciuda faptului că a trecut prin greutăţi foarte mari, mari ce să mai, moartea unui părinte. Am hotărât să strângem o sumă de bani pentru a ajuta copilul, toate cadrele didactice au fost de acord.

Edilul vrea ca până la iarnă, cei doi să aibă din nou un cămin. Cei care vor să ajute, o pot face prin donarea de materiale de construcţie şi mobilă, pe care le pot duce la sediul primăriei din Jupâneşti, judeţul Gorj.

Citeste in continuare

StiriEst

El este preotul care a sedus o fetiţă de 13 ani pe Facebook

Publicat

on

De catre

Un preot în vârstă de 44 de ani, din Constanţa, este bănuit că a sedus o fetiţă de 13 ani, pe Facebook, şi a pus-o să se fotografieze şi să se filmeze în ipostaze indecente.

Procurorii DIICOT şi luptătorii de la Trupele Speciale au făcut percheziţii inclusiv la biserică.

Totul a ieşit la iveală, luna trecută, după ce preotul ar fi trimis imagini explicite cu fetiţa unei colege de clasă a acesteia.

În această dimineaţă, procurorii DIICOT Iaşi, împreună cu ofiţeri BCCO Iaşi şi luptători de la Trupele Speciale, au efectuat două percheziţii într-o localitate din Constanţa, la locuinţa preotului şi la biserica în care acesta slujeşte.

Concret, procurorii fac cercetări ‘in rem’ într-un dosar de pornografie infantilă, iar astăzi au ridicat din locuinţa preotului suspectat şi din biserica în care acesta slujeşte, calculatoarele pe care acesta le-ar fi folosit pentru a o seduce pe fetiţa de 13 ani.

Fetiţă din Iaşi, sedusă pe Facebook de un preot din Constanţa

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2019, o persoană de sex masculin, în vârstă de 44 de ani,  a determinat o minoră, în vârstă de 13 ani, să producă material pornografic, constând în crearea, cu ajutorul telefonului mobil, a unor imagini și înregistrări video în care aceasta apare ca având un comportament sexual explicit, precum şi să îi transmită şi pună la dispoziţie respectivul material pornografic cu minori.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, în cursul lunii iunie 2019, autorul faptei a distribuit, prin intermediul rețelelor de socializare, către o colegă de clasă a minorei, fotografiile în care aceasta apărea în ipostaze cu caracter sexual explicit”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Citeste in continuare

StiriEst

Tânăr din Botoşani bătut de două ori în aceeaşi seară. Prima dată în club, apoi la spital, de o fată

Publicat

on

De catre

Un tânăr de 23 de ani, din Botoşani, a mâncat bătaie de două ori în aceeaşi seară. Prima dată el a fost implicat într-un scandal, într-un club din oraş, apoi, după ce a fost transportat la spital, a fost din nou lovit, de această dată de o tânără, care i-a dat cu o sticlă în cap.

În ambele situaţii se pare că a fost agresat de un grup de fete.

Un tânăr din Botoşani a mâncat bătaie de două ori în aceeaşi seară de la un grup de tinere. Prima dată a fost bătut într-un club, suferind răni pentru care a solicitat o ambulanţă. El a fost tratat la faţa locului, apoi a fost transportat la spital pentru investigaţii medicale.

Însă, la spital îl aştepta acelaşi grup de tinere, iar una dintre ele l-ar fi lovit cu o sticlă în cap. Nu se cunoaşte motivul pentru care grupul de tinere s-a răzbunat pe el, însă la sosirea poliţiştilor el a spus că nu doreşte să depună plângere.

Citeste in continuare

StiriEst

Un tânăr pe scuter şi-a găsit sfârşitul, după ce a frânat târziu şi s-a izbit de o maşină, în Dumbrăveni

Publicat

on

De catre

Circula cu scuterul pe Drumul Naţional 29, când la o intersecţie nu a observat la timp că autoturismul din faţa sa a oprit să acorde prioritate unui pieton. A frânat prea târziu şi s-a izbit violent de autoturism. După impact, tânărul, care nu purta cască de protecţie, a fost aruncat pe şosea şi s-a lovit puternic la cap.

La câţiva metri de locul accidentului este o unitate medicală, iar salvatorii au ajuns imediat, dar nu au putut decât să constate decesul.

Şoferul maşinii a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a ieşit negativ. 

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est