Conecteaza-te cu noi

StiriEst

“Spitalul din Negresti nu se mai deschide!” PSD si Ionel Armeanu au pus ochii pe cladire!

Publicat

in

După ce au terminat de prăduit bugetul Direcţiei de Protecţie a Copilului, lucru dovedit de instituţiile abilitate, cei de la instituția condusă de veșnicul director Ionel Armeanu Ştefănică s-au gândit la o nouă afacere: vor să pună mâna pe Spitalul din Negreşti, închis încă din anul 2011, pe care autorităţile locale şi judeţene nu au reuşit să-l redeschidă, în ciuda promisiunilor repetate.  Cunoscut pentru faptul că ar porni anumite proiecte numai dacă profitul personal ar fi considerabil, Armeanu crede că şi-ar putea găsi o nouă vacă de mult. A pus ochii pe spitalul negreştean şi sub pretextul că acolo va deschide un centru pentru câteva persoane defavorizate, vrea să se aleagă cu tot spitalul. 

Într-o adresă  către Primăria şi Consiliul Local Negreşti, Armeanu deplânge soarta bătrânilor rămaşi singuri şi crere sprijin în identificarea unui spaţiu care să poată fi pus la dispoziţia DGASPC în vederea amenajării unui serviciu social pentru persoane vârstnice. În paralel cu demersul lui Armeanu, Consiliul Judeţean cere autorităţilor din Negreşti transferul de proprietate al spitalului, pentru crearea unor servicii sociale. Vorbim despre o uriașa afacere deoarece cei de la județ au pus ochii nu doar pe clădirea spitalului ci și pe întregul teren din zonă. În toată această afacere, nimeni nu ţine cont de dorinţa cetăţenilor din Negreşti şi din comunele limitrofe, care de 8 ani de zile nu au unde să-şi facă o injecţie sau să primească îngrijiri medicale minime în caz de nevoie. “Ei vor tot ce este acolo, toate clădirile, tot terenul. Nu este posibil așa ceva! În plus, noi am primit o adresă de la Episcopie pentru a prelua fosta maternitate, primarul a turnat imediat la Consiliul Județean, iar la doua zile după adresa Episcopiei, apare și solicitarea CJ. Noi am fost de acord cu cererea de la Episcopie, atât”, a spus un consilier liberal. 

Episcopia Huşilor doreşte să amenajeze un aşezământ social pentru persoane vârstnice în incinta fostei maternităţi a Spitalului Orăşenesc Negreşti, închis în anul 2011. 

În acest sens, Episcopia a trimis Consiliului Local Negreşti o adresă prin care solicită acordarea cu titlu gratuit pe o perioadă de 49 de ani a clădirii fostei maternităţi şi a altor două spaţii din proximitatea acesteia, precum şi a terenului aferent. 

‘În cursul anului trecut, am înfiinţat Asociaţia ‘Filantropia Ortodoxă Huşi’, asociaţie creştin-ortodoxă non-guvernamentală, social-filantropică şi de dezvoltare comunitară, fără scopuri politice şi nediscriminatorie confesional, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate din cadrul Episcopiei Huşilor, iar activitatea o vom desfăşura prin intermediul acestei asociaţii. Vom crea în jur de 25 de locuri de muncă şi vom amenaja spaţiile solicitate, conform standardelor în vigoare’, se arată în solicitarea Episcopiei Huşilor către Consiliul Local Negreşti. 

Episcopul Huşilor, Ignatie, a mulţumit Primăriei şi Consiliului Local Negreşti pentru ‘deschiderea permanentă arătată faţă de activităţile pastoral-misionare ale episcopiei şi pentru sprijinul arătat până acum’. 

Prin intermediul Asociaţiei ‘Filantropia Ortodoxă Huşi’ au mai fost deschise trei aşezăminte sociale în municipiul Bârlad şi în comunele Boţeşti şi Fălciu.

Oficial din fruntea CJ: “Spitalul din Negresti nu se mai deschide”

Liberalii acuza conducerea PSD a Consiliului Judetean si pe cea de la Directia pentru Protectia Copilului ca au pus ochii pe cladirea din Negresti deoarece au ganduri necurate. Social democratilor nu le pasa de sanatatea oamenilor si de faptul ca batranii sau copiii pot muri cu zile in lipsa asistentei medicale. In plus, cei de la PNL sustin ca vicepresedintele CJ Vaslui, Vasile Mariciuc a afirmat ca spitalul nu va mai fi deschis vreodata. “Mariciuc a spus ca nu se mai deschide, sa ne luam gandul. Eu eram de fata. Asta vrea PSD, bataie de joc la adresa oamenilor”, spune un alt consilier liberal. 

Singurul spital din orasul Negresti este in paragina, dupa ce a „inghitit” sase milioane de euro

Constructia are patru etaje, aparatura moderna, dar pentru ca a fost inchisa in 2011, se degradeaza in fiecare zi.

Din pacate, autoritatile locale nu au solutii si uita de suferinta celor peste 55.000 de locuitori, care au nevoie disperata de medic.

In acest spital s-au investit, intre 2002 si 2006, 6 milioane de euro din fonduri europene. Acum, in locul destinat nou-nascutilor abia poti respira din cauza mucegaiului.

Infiltratiile au distrus zugraveala. Aceste imagini revoltatoare sunt rezultatul incompententei autoritatilor locale, a luptelor politice dintre consilierii PSD si PNL si a haosului din sistemul sanitar. In 2011, spitalul din Negresti s-a inchis prin celebra hotrarare de guvern, care a pus pe butuci alte 67 de unitati medicale.

In acel moment, a fost concesionat unei firme din Bucuresti, insa 

din cauza divergentelor de opinii din Consiliul Local, hotararea n-a putut fi adoptata. A urmat un proces lung si costisitor, iar cladirea a revenit comunitatii, care nu a gasit insa resurse sa o redeschida.

Localnica: „Suntem bolnavi, nu avem bani, suntem neputinciosi. Am osteoporoza, nu am bani asa ajung la Vaslui. Mor acasa. Trebuie facut spitalul, cladirile stau acolo degeaba, canta cucul pe spital. Toate s-au daramat.”

Aceste lucruri se petrec in cel mai sarac oras din Romania, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Localnic: „Cardiacii dau in primire pana la Vaslui. De ce s-au investit atatia bani si pana la urma sa cante cucuveaua in el?!

Actualul primar a incercat sa deschida un centru de permanenta, dar nu a avut succes.

Vasile Voicu, primar Negresti: „Avem doar 3 medici de familie. Daca facem acest centru am avea continuitate si noaptea, dar problema e ca nu avem cei 5 medici sa facem acest centru. Au probleme si ei. Sunt prost platiti, nu vor sa vina.”

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.