Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un băieţel de doi ani, ultima victimă a gripei. Bilanţul a ajuns la 82 de morţi. În județul Vaslui s-a cerut suplimentarea dozelor de vaccin

Publicat

in

Un băiețel de doi ani este ultima victimă a gripei în România, a anunțat, marți, ministrul Sănătății, care a precizat că bilanțul a ajuns la 82 de morți.

Un număr de aproximativ 2.000 de infecţii respiratorii au fost înregistrate la nivelul judeţului Vaslui, în perioada 28 ianuarie – 3 februarie, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui. În spitalele din judeţul Vaslui şi la cabinetele medicilor de familie au fost înregistrate 1.617 infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 329 de pneumonii şi 34 de cazuri de gripă. ‘În ceea ce priveşte gripa, cei mai afectaţi au fost pacienţii din grupa de vârstă 15 – 49 de ani. Spre deosebire de săptămânile precedent, am înregistrat cazuri de gripă la copii mici: unul la un copil cu vârsta mai mică de un an şi trei cazuri la copii de până în patru ani. 33 dintre persoanele diagnosticate cu gripă au fost internate. De asemenea, au necesitat spitalizare 69 de pacienţi cu infecţii ale căilor respiratorii superioare şi 67 de bolnavi de pneumonie’, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu. DSP Vaslui a solicitat Ministerului Sănătăţii o suplimentare de 2.772 de doze de vaccin antigripal, faţă de cele 41.930 primite la începutul campaniei de imunizare.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.