CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Accidentul de la Sasca Nouă, produs în locul unde un preot și familia lui și-au pierdut viaţa, în 2017

Publicat

on

S-a dat cod roşu de intervenţie, în această dimineaţă, pe o şosea din Suceava! Doi oameni au murit, iar şapte au fost grav răniţi, după ce un microbuz plin cu pasageri s-a ciocnit violent de o autoutilitară. Şapte echipaje de ambulanţă au dus victimele la cele mai apropiate spitale. Pacienţii sunt în stare gravă. Din primele informaţii, s-ar părea că microbuzul ar fi avut probleme la unul dintre cauciucuri. Atenție, imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional.

Două mormane de fiare şi cioburi – atât a mai rămas din cele două maşini spulberate în impact. Pachete, genţi şi alimente zac împrăştiate pe şoseaua din localitatea Sasca Nouă. Nenoricirea s-a întâmplat în momentul în care şoferul microbuzului a intrat brusc pe contrasens, acolo unde a lovit puternic o autoutilitară.

În microbuzul de transport persoane se aflau opt, cu tot cu conducătorul auto, iar în cel de transport marfă se afla doar conducătorul auto. S-a procedat imediat la descarcerarea victimelor rămase surprinse între fiarele contorsionate şi s-a constatat că, din cele nouă, două sunt decedate – Gheorghe Gagiu, şef centru-operaţional ISU Suceava

Printre ele se numără şi şoferul microbuzului. Conducătorul autoutilitarei alături de alţi şase oameni au ajuns la spitalele din zonă cu răni grave. Doi dintre ei au intrat deja în operaţie.

Acum kilometrajului s-a oprit la 110 kilometri la oră

Doar 50 de kilometri au apucat să facă oamenii din microbuz de acasă până la locul tragediei. Aveau în faţă un drum lung: mergeau spre Italia, la muncă. Unul dintre răniţi trebuia să se angajeze ca taximetrist acolo. Voia să le ofere un trai mai bun celor trei copii de acasă.

Acul kilometrajului s-a oprit la 110 kilometri pe oră. Pe şosea, o urmă a unei schimbări bruşte de sens trădează o posibilă defecţiune tehnică.

Din primele verificări s-a constatat faptul că un microbuz care transporta persoane in regim privat din Paşcani spre Italia a păstruns pe contrasens, în urma exploziei unui pneu, a lovit frontal o autofurgonetă pentru transport lapte condusă de un bărbat de 53 de ani din Localitatea Sasca – Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava

O zonă blestemată

Acum autovehiculele urmează să fie supuse unor expertize tehnice. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă. Oamenii locului spun că zona unde s-a întâmplat tragedia ar fi una blestemată.

În 2017, în acelaşi loc un preot care se îndrepta împreună cu familia şi cu cei patru copii spre Iaşi ca să se închine la moaştele Sfintei Parascheva au murit după ce maşina în care erau a fost lovită violent de un vehicul venit pe contrasens.

Mihaela SIMA

StiriEst

Medic de la Spitalul Vaslui infectat cu COVID! A intrat in contact cu zeci de colegi si pacienti

Publicat

on

De catre

Un medic de la Sectia ORL de la Spitalul de Urgenta din Vaslui a fost testat pozitiv pentru Covid. DSP Vaslui a declansat o ancheta epidemillogica. Sunt testați șapte pacienți care se aflau internați în secția ORL, dar și multi colegi de ai doctorului. E vorba de medici, asistente medicale si infirmieri. Ancheta se anunță cu atat mai dificilă cu cat medicul făcea naveta la Iași cu microbuzul spitalului, alături de medici care lucrează în toate secțiile. Trebuie spus ca acesta lucrează inclusiv in domeniul privat, la clinici din Vaslui și Iași. Medicul nu avea simptome respiratorii, specifice bolnavilor Covid. Rl acuza doar greață, dureri de cap si abdominale. Secțiile unde acesta a avut acces, inclusiv Blocul Operator sunt dezinfectate. Si microbuzul care transporta medicii de la Iași la Vaslui urmează să fie dezinfectat la ora 16, atunci cand se intoarce din cursa.

Citeste in continuare

StiriEst

Batran mort de mai multe zile si o femeie care nu a putut cere ajutor, intr-o casa la Husi

Publicat

on

De catre

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială și un echipaj specializat pentru deblocarea unei porți și a unei uși din municipiul Huși, strada Ana Ipătescu, nr. 51. Vecinii nu văzuseră familia respectivă de mai multe zile, motiv pentru care au anunțat Poliția. Polițiștii au cerut ajutorul pompierilor, deoarece atât poarta, cât și ușa erau blocate. După deblocarea porții și ușii, pompierii au pătruns în locuință. Într-una dintre camere, pompierii au găsit o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 75 ani decedată. După semnele specifice, bărbatul era decedat de mai multe zile.
Într-o altă cameră a locuinței a fost găsită conștientă, o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 71 ani.
Cercetările privind circumstanțele decesului sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens.

Citeste in continuare

StiriEst

Alerta la Prut! Prefectul a evaluat situatia la fata locului -FOTO

Publicat

on

De catre

În urma avertizării hidrologice de COD PORTOCALIU de inundații emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, valabilă până mâine 02.07.2020 ora 24:00, pe râul Prut – sector aval Acumularea Stânca Costeşti – amonte Stația Hidrometrică  Fălciu și ca urmare a tranzitării ȋn regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate anterior ȋn amonte de intrarea ȋn ţară (judeţele: Botoşani, Iaşi şi Vaslui), prefectul Mircea GOLOGAN s-a deplasat astăzi împreună cu șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, Comisar șef de poliție Vasile Cernat, în zona digului de protecție și în zonele inundabile din dreptul localităților Bogdănești și Rânzești, din comuna Fălciu. Personalul tehnic de specialitate din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Vaslui era prezent la fața locului verificând evoluția nivelurilor și debitelor de pe râul Prut, cât și starea digului de protecție. În acest moment nivelul apei a ajuns în zona inundabilă din cele două localități, Bogdănești și Rânzești și este monitorizat în continuare de reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad și ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, nefiind semnalate probleme deosebite.

Citeste in continuare

StiriEst

Primaria Vaslui promite parcari subterane si la marginea orasului

Publicat

on

De catre

Primăria Vaslui a găsit soluții la problema traficului aglomerat: parcări subterane şi la marginea oraşului.

Reprezentanţii Primăriei Vaslui lucrează la o strategie pentru rezolvarea problemei traficului aglomerat, principalele soluţii avute în vedere fiind amenajarea de parcări subterane sau la marginea oraşului şi orientarea către mijloace de transport alternative şi mersul pe jos, în măsura posibilităţilor.

Primarul de Vaslui, Vasile Pavăl, a atras atenţia că problema circulaţiei în municipii şi oraşe va fi din ce în ce mai mare în întreaga ţară, deoarece numărul maşinilor creşte constant, iar infrastructura stradală a rămas în mare parte aceeaşi.

“Măsurile care pot fi luate pentru amenajarea de parcări sunt limitate fie de clădirile din jur, fie de spaţiile verzi care au regim special. Aceasta va fi o problemă la nivelul tuturor municipalităţilor. Ne-am gândit la acest lucru, pregătim o zonă de analiză pe întreg municipiul cu privire la aceste parcări. Soluţia este amenajarea de parcări subterane sau situate la marginea oraşului. Trebuie însă să ne orientăm către mijloace de transport ecologice, cum ar fi bicicletele sau chiar mergem pe jos când acest lucru este posibil, astfel încât să reducem circulaţia maşinilor”, a declarat presei primarul Vasile Pavăl. În ultimii ani, la nivelul municipiului Vaslui au fost create locuri de parcare prin transformarea unor străzi în artere cu sens unic. În ceea ce priveşte fluidizarea traficului rutier, autorităţile locale au în implementare un proiect care prevede construcţia unui pasaj subteran în Crucea Gării, unul dintre cele mai aglomerate puncte din oraş.

Citeste in continuare

StiriEst

Un barbat a stat beat in casa 5 zile cu arsuri de 40 la suta pe suprafata corpului! “Nu am simtit durerea”

Publicat

on

De catre

Un bărbat a stat beat în casă 5 zile cu arsuri de 40 la sută pe suprafața corpului. Acesta s-a prezentat la spital după ce s-a trezit din băutură. Pacientul a ajuns la Clinica Marelui Ars din Iași cu infecții importante. Acesta a spus medicilor că alcoolul consumat i-a amorțit corpul și nu a simțit durerea. Medicii clinicii spun că astfel de cazuri sunt întâlnite frecvent.

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a ajuns la Clinica Marelui Ars din Iași după 5 zile în care a petrecut. Acesta a povestit medicilor că și-a vărsat din greșeală lichid fierbinte pe partea inferioară a corpului, dar nu a simțit durerea. După ce s-a trezit din băutură, a conștientizat că este ars. Durerile au devenit insuportabile, așa că s-a prezentat la spital. Pentru că nu s-a prezentat la timp la o unitate medicală, arsurile de pe partea inferioară a corpului s-au infectat, iar starea lui s-a agravat. În prezent este internat la Clinica Marelui Ars din Iași, iar medicii fac eforturi pentru a-l scăpa pe bărbat de durere.

Din cauză ca nu s-a prezentat la timp la spital, zonele arse de pe corpul bărbatului s-au infectat

Un bărbat a stat beat în casă 5 zile cu arsuri de 40 la sută pe suprafața corpului. Din cauza consumului excesiv de alcool, bărbatul nu a simțit durerea și nici nu a conștientizat că este ars. Acesta s-a prezentat inițial la Spitalul Rădăuți cu dureri insuportabile. Ulterior a fost transferat la Clinica Marelui Ars din Iași.

„Un bărbat ars pe 40 la sută din suprafața corpului s-a prezentat la Clinica Marelui Ars din Iași. Bărbatul este din nordul Moldovei. Pacientul, declarativ, se afla în a cincea zi de evoluție a arsurii, deși arsura părea a fi mai veche. Bărbatul nu a fost tratat absolut deloc și a fost pansat doar la momentul prezentării la Spitalul Rădăuți cu escare, cu necroze pe o suprafață de 40 la sută, cu diferite grade de arsură de la 2A la 3, la nivelul ambelor membre pelvine și la nivelul abdomenului. Arsurile circulare înseamnă că deja sunt de jur împrejurul segmentului de membru. Bărbatul este consumator de băuturi alcoolice. Probabil acesta a fost și motivul pentru care nu s-a prezentat la timp la o unitate medicală”, spune dr. Mihaela Perțea, șefa Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Bărbatul cu arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului va suferi o intervenție chirurgicală

Zilele viitoare, bărbatul cu arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului va suferi o intervenție chirurgicală. Dr. Mihaela Perțea spune că, imediat după ce a ieșit din băutură, bărbatul a început să simtă durerea, motiv pentru care s-a prezentat la spital. Din păcate, așteptarea i-a adus complicații.

„Este mare durerea, dar sunt situații în care pacienții consumatori de băuturi alcoolice temporizează venirea la spital, crezând că se vor vindeca. Mai întreabă vecinul, vecina, mai apelează la gălbenuș sau alte substanțe în speranța că se vor vindeca. Dacă pacientul nu se prezenta nici în cea de-a cincea zi, arsurile deja se infectau. Arsurile se aprofundează, iar la nivelul piciorului, gleznei puteau fi expuse tendoanele cu deficit motor, cu cicatrici vicioase, cu impotență funcțională la nivelul piciorului. Inițial, neprezentarea înseamnă infecție și aprofundarea leziunii de arsură, iar pe viitor înseamnă cicatrici de proastă calitate. Pacientul stă într-o anumită poziție, se cicatrizează piciorul și după aceea nu mai pot întinde piciorul, și astfel apar tulburări de mers”, mai spune dr. Mihaela Perțea. bzi.ro

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est