Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Persoanele cu dizabilităţi şi aparţinătorii acestora au protestat în Vaslui şi în alte judeţe

Publicat

in

Persoanele cu dizabilităţi şi aparţinătorii acestora au protestat astăzi în Vaslui dar și în alte judeţe, acuzând că bugetul de stat pentru acest an nu prevede fonduri pentru salariile asistenţilor sociali, indemnizaţiile de creşterea copilului cu dizabilităţi, pentru serviciile de protecţia copilului şi pentru centrele pentru adulţi cu dizabilităţi, aceste cheltuieli fiind lăsate în grija autorităţilor locale. “Ne nemulțumește faptul că vor să aloce fondurile din bugetele locale și asta poate să afecteze salariile pe care le primesc asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități și ai copiilor cu dizabilități. Dorim să fie date tot de la bugetul de stat, să fim siguri că nu o să rămânem fără acești bani lunar. În plus, avem nevoie să ne acopere toate terapiile necesare zilnic copiilor cu dizabilități, eu fiind mamă de copil cu dizabilități, și să doteze cu aparatura potrivită centrele de recuperare”, a declarat mama unei fetițe cu dizabilități. De asemenea, un alt manifestant a afirmat că primăriile nu au cum să acopere aceste costuri, pentru că nu au fondurile necesare.

O acţiune de protest a avut loc şi la Botoşani.

Peste 40 de părinţi din judeţul Botoşani, unii însoţiţi de copii cu dizabilităţi, dar şi asistenţi ai adulţilor cu deficienţe au ieşit astăzi în stradă, nemulţumiţi de decizia guvernului de a trece la primării plata serviciilor sociale.

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani: Deocamdată nu permite bugetul, să vedem cât vor fi transferurile. Socoteala noastră ne spune că vom pierde bani din buget, din puţinul pe care îl avem, ca să completăm aceste sume.

Prefectul Dan Şlincu susţine că temerile nu sunt fundamentate.

Dan Şlincu, prefect: Avem un punct de vedere al Ministerului Muncii prin care ni se transmite faptul că îngrijorarea acestor persoane nu are fundament, pentru că finţarea serviciilor sociale se face încă începând din anul 2000 de către autorităţile publice locale – bineînţeles, cu sprijin de la bugetul de stat.

Cristian AVRAMESCU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.