Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cat de competent e Bo(u)ros!Primarul Barladului face legea! Praf!

Publicat

in

La solicitarea reprezentanţilor cabinetelor medicale şcolare din municipiul Bârlad şi conducerii sindicatului Sanitas Vaslui, prefectul Eduard-Andrei POPICA a întrunit Comisia de Dialog Social, pentru a discuta pe marginea salarizării personalului din aceste cabinete medicale. Asistentele medicale au atras atenţia cu privire la neachitarea voucherelor de vacanţă şi a indemnizaţiei de hrană de către primăria Bârlad. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că problema poate fi rezolvată foarte uşor de către administraţia locală, având cadru legal pentru acordarea acestor drepturi.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

‘Voucherele de vacanţă se acordă în limitele sumelor prevăzute pentru această destinaţie în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, cum e şi în cazul salariaţilor de la cabinetele medicale şcolare, care se află în administrarea Primăriei Bârlad. În consecinţă, autorităţile locale au avut această posibilitate, de achitare a acestor tichete, ţinând cont că la sfârşit de an au avut excedent bugetar. La fel şi în cazul indemnizaţiei de hrană, unde se spune clar în actul normativ că de la 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizaţii de hrană, reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată. Am contactat primăriile din Vaslui şi Huşi, care au acordat aceste drepturi băneşti tuturor categoriilor de salariaţi, inclusiv cei de la cabinetele medicale şcolare, şi nu văd de ce nu poate face acest lucru şi Primăria Bârlad’, a precizat prefectul Eduard-Andrei POPICA. Acesta a mai precizat că va organiza o întâlnire cu primarul Dumitru Boroş şi celelalte părţi implicate, pentru a se găsi soluţia de rezolvare a situaţiei apărute. La nivel de Bârlad există 23 de salariaţi la aceste cabinete medicale şcolare.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Competentul Bo(u)ros!

Edilul din Barlad ori nu stie sa citeasca, ori nu intelege ce citeste! Asa s-a ajuns practic intr-un colaps financiar pentru angajatii din cabinetele medicale scolare. Dumitru Boros putea sa le dea banii, dar n-a facut-o. O situatie similara a fost si la Vaslui! Daca angajatii cabinetelor scolare nu isi primeau banii, actionau in instanta primaria, iar atunci institutia ar fi fost obligata sa cheltuie mult mai multi bani. S-ar fi adunat dobanzi pe intarzierea acordarii banilor. Toate primariile au achitat aceste drepturi, primaria condusa de Dumitru Boros, nu! Iata dovada legala ca edilul putea sa nu-i priveze pe bietii oameni de niste drepturi. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.